Etter å ha samarbeidet tett i flere år under, slo de flinke IT-folkene i Skaun kommune og Melhus kommune seg sammen i 2022.

I dag går de under navnet ITMidt, og er en slagkraftig enhet bestående av 17 kompetente medarbeidere og to lærlinger, som jobber med tjenesteutvikling, digitalisering og sikkerhet.

– Vi leverer IT-tjenester og støtte til alle som har tjenesteproduksjon til innbyggerne våre. Det er med andre ord veldig, veldig bredt. Til sammen er det mellom 30 og 40 forskjellige tjenester vi drifter. Alt fra økonomisystemer, digitale verktøy i barnehager og skoler, helse, velferd, og teknisk infrastruktur, forklarer Geir Wormdal, IT-sjef i ITMidt.

Vi skal styrke laget med en IT-konsulent for drift av kommunenes sikkerhetsløsninger.

Vi er på utkikk etter deg som er motivert for å styrke kommunenes digitale sikkerhet, bygge sikkerhetskultur, og sørge for god teknisk drift slik at løsningene hele tiden er robuste nok til å møte fremtidige utfordringer.

– Jeg stortrives i jobben

ITMidt har rekruttert flere dyktige fagfolk de siste årene. En av dem er Ayman Sayed.

Etter å ha fullført studier i informatikk på NTNU vendte Ayman snuten ned mot Oslo. Der jobbet han i noen år som konsulent, før han kom over utlysningen i Melhus kommune.

– Arbeidsoppgavene i annonsen var så spennende at jeg måtte søke. Det handler mye om at teknologien som brukes her passet perfekt med tanke på utdanningen min. Jeg er veldig glad for at jeg grep denne sjansen, sier Sayed, IT-konsulent i ITMidt.

Sayed forteller at han nå jobber mellom support og drift. Han tar imot hendelser og bestillinger, gjør endringer og oppretter script for å gjøre jobben enklere for ansatte i kommunene.    

– Annonsen stemte på en prikk. Jeg stortrives her i denne jobben. Jeg kjeder meg aldri og føler at jeg lærer noe nytt hver eneste dag, sier Sayed.

I videoen forteller Ayman om jobben sin.

– Arbeidsmiljøet er utrolig bra

Sayed har mest erfaring fra det private næringslivet, men mener at det er mange fordeler ved å jobbe i offentlig sektor.

– Når man jobber privat kan man tjene godt, blant annet gjennom overtid. Men det er tryggere rammer her i kommunen og mye mer fleksibelt. Jeg ønsket meg et mer stabilt arbeidsforhold, og det har jeg fått her i Melhus, sier Sayed.

– I tillegg til spennende arbeidsoppgaver, trygghet og fleksible arbeidsdager er det andre ting han også setter pris på: Arbeidsmiljøet er utrolig bra. Jeg startet i pandemi-tiden, men jeg fikk en veldig god velkomst. Det var mye nytt å sette seg inn i, men jeg har fått kjempegod oppfølging. Hvis jeg lurer på noe, så får jeg alltid hjelp av noen her på huset – selv om de har det hektisk, sier Sayed.

Han bor i dag på Heimdal i Trondheim og pendler inn til Melhus kommune. Det er ikke noe problem, ifølge Sayed.

– Det tar 15 minutter med buss. Dersom man har bil, har kommunen en stor parkeringsplass.

Legger vekt på personlige egenskaper

IT-sjef Wormdal forteller at en god faglig bakgrunn er viktig, men det er også andre egenskaper de ser etter hos potensielle kandidater.

– Vi legger mye vekt på personlige egenskaper, sier Wormdal og utdyper:

– Er du en løsningsorientert og nysgjerrig person med god evne til å samarbeide på tvers, vil du passe godt inn her. Du vil få et godt oppfølgingsløp og kommer inn i et godt miljø der du får brukt og utviklet kompetansen din. I tillegg har du også mulighet til å påvirke fremtidens IT-tjenester i ITMidt.

Høres dette ut som en arbeidsplass du vil trives på? Eller kanskje du kjenner noen som kunne ha passet godt inn i ITMidt?

Vil du bli kollegaen til Geir og Ayman, søk på stilling som IT-konsulent.