Prisvinnerne vil bli hedret på Melhus kommunes hederskveld 6. mars. 
Les mer om Hederskvelden - du er velkommen!

Årets navn

Prisen har til hensikt å hedre en person eller organisasjon som i kraft av sin innsats eller arbeid har bidratt med positiv omtale av Melhus på lokalt, regionalt, nasjonalt eller internasjonalt nivå. Årets navn har gitt inspirasjon til andre og har gjerne i kraft av sin prestasjon blitt et positivt forbilde og noen vi er veldig stolt over i Melhus.

Begrunnelse for at Inger Mærk og Asle Hårsaker er årets navn:

Inger og Asle er en duo og et ektepar som har viet sitt liv til håndballen i Melhus. I time etter time, kveld etter kveld, år etter år har de jobbet utrettelig for barne- og ungdomsidretten og senior i Melhus Håndball på guttesiden. 

De har trent flere årganger, utviklet talenter og skapt arena for mestring og samhold. I tider der vi leser om frafall innen idretten, klarer Inger og Asle å beholde utøvere i både topp og bredde. 

Hver fredag de siste ti årene har Inger laget 80 middagsporsjoner som serveres rett etter skole og jobb i kjøkkenet i Melhushallen, som de har stått på for å få bygd på dugnad. Unge og eldre gutter spiser sin middag før de trener. 

Asle Hårsaker, trener for 1. divisjon herrer, klarte mesterstykket å få et håndballag fra Melhus til å rykke opp i landets nest øverste divisjon. Før dette ble han historisk da guttene vant landsserien for 16-åringer som første lag fra Trøndelag i 2018 og seier i junior-NM i 21/22 sesongen. Og det stopper ikke med dette. Nå har klubben satt sin ambisjon om å rykke opp til eliteserien innen få år, med flaggskipet Kolstad som støtte.

Basert på deres engasjement og kompetanse har de fått med mange ressurser rundt klubben, både på og utenfor banen. For Inger og Asle er det viktig at guttene skal oppleve mestring, glede og utvikle gode verdier og kameratskap. 

Duoen er en inspirasjon for andre i kraft av deres engasjement og prestasjoner, og sammen har de klart å bygge en lokal klubb gutter fra hele dalføret kan samles i. Talenter kan bli i hjemkommunen og bli gode her.

Med sin innsats over flere år har de bidratt med positiv omtale av Melhus i lokale, regionale og nasjonale sportsomtaler. Dette skaper stolthet og inspirasjon for oss alle.

Årets ildsjel

Årets ildsjel er en hederspris for fortjenestefullt arbeid. En takk og en anerkjennelse til den eller de som har vist sitt stort engasjement og innsats for fellesskapets verdier og/eller gjør en jobb for frivillige lag- og foreninger i Melhus kommune.

Begrunnelse for at styret og dugnadsgjengen i Flå samfunnshus får ildsjelprisen:

Styret og dugnadsgjengen i Flå samfunnshus har satt i gang et betydelig oppussingsprosjekt i et samfunnshus som lenge har hatt behov for vedlikehold og oppgradering. De har fått med seg mange fra bygda på både oppussing og til å hjelpe til på arrangementer. De har blant annet arrangert julekonsert og tredjedagsfest til fulle hus. Oppussingen skjer med midler fra donasjoner gjennom Spleis, arrangementer og doneringer av varer.

Melhus kommune v/formannskapet synes det er moro å se at det fortsatt er dugnadsånd i bygdene, og at man ser nytten av å holde samfunnshuset i drift. Styret i Flå samfunnshus tildeles prisen som årets ildsjel som påskjønnelse for og oppmuntring om å fortsette arbeidet med å holde samfunnshuset i drift.