Midtre Gauldal kommune ser ut til å ha fått kontroll på smitteutbruddet de har opplevd de siste ukene. I går vedtok kommunestyret å avslutte den lokale forskriften, og gå tilbake til nasjonale regler, samt lokale anbefalinger.

I Melhus hadde vi to smittetilfeller i forrige uke. Denne uka har vi foreløpig ikke hatt noen. Denne uka har også færre testet seg i Melhus enn i de to foregående ukene.

Drøyt 500 vaksinedoser neste uke

Denne uka har vi satt 558 doser. Neste uke (uke 18) får vi 552 doser.

Melhus følger prioriteringslista fastsatt av Folkehelseinstituttet når vi vaksinerer. Vi holder fortsatt på med gruppe 4, det vil si personer i alderen 65-74 år og personer mellom 18 og 64 år med sykdommer/tilstander med høy risiko for alvorlig forløp. Vi vil bli ferdig med denne gruppa i løpet av neste uke.

I uke 19 (fra og med 10. mai) går vi i gang med å vaksinere gruppe 5, som er personer i alderen 55-64 år med underliggende sykdommer/tilstander. Vi har begynt å kalle inn personer i denne gruppa.

Gult nivå på skoler og barnehager

Tambartun barnehage og deler av Brekkåsen skole var noen dager på rødt nivå. De er nå tilbake på gult nivå, som også gjelder for skoler og barnehager i resten av landet.

Vi minner som alltid om å begrense den sosiale kontakten og følge smittevernreglene: God avstand, god håndhygiene og det er viktig å holde seg hjemme og ta en test hvis man får symptomer.

Vi har god kapasitet på testing. Time bestiller du på melhus.kommune.no/korona.