Etter rekordhøy koronatesting i forrige uke, har testingen vært ganske høy også denne uka. Fredag formiddag var ca. 15 personer i karantene.

Vi har god kapasitet på testing. Hvis du blir forkjøla eller får symptomer; bli hjemme og bestill time til test på koronasiden vår

Ha få sosiale kontakter

Regjeringen iverksatte trinn 2 i gjenåpningsplanen for landet torsdag 27. mai. Der er det noen lettelser i hvor mange sosiale kontakter vi kan ha. 

Så er smittesituasjonen i Trondheimsregionen fortsatt slik at vi anbefaler folk å ha få sosiale kontakter. Skal du møte noen, er det bra om samværet skjer utendørs.

Nå ser det ut til at vi har en fin helg foran oss. Vær varsom og tenk smittevern, slik at vi unngår oppblomstring av smittetilfeller. Vi anbefaler å unngå reiser på tvers av kommunegrensene

Får flere vaksinedoser

Denne uka har vi satt 714 doser. Blant dosene vi har satt, har mange i gruppa 65-74 år fått sin andre dose. Vi har også begynt å vaksinere gruppe 6 (45-54 år med underliggende sykdommer/tilstander).

Neste uke (uke 22) har vi fått tildelt 996 doser. Det er rundt en dobling av hva vi har hatt gjennom våren. Dosene fordeler seg slik: 507 andredoser, 403 førstedoser, 68 doser til helsepersonell som tidligere har fått AstraZeneca, samt 18 førstedoser til øvrig helsepersonell.

I løpet av neste uke vil alle i gruppe 6 ha fått sin første dose. Vi kommer også i gang med noen i gruppe 7 (18-44 år med underliggende sykdommer/tilstander).

I uke 23 begynner vi å vaksinere gruppe 8 (55-64 år).

Melhus kommune følger Folkehelseinstituttets prioriteringsrekkefølge for hvem som skal få vaksiner.