- Det er ingen nye positive prøvesvar. Vi ser hvor viktig det er at smittesporingsteamet kommer tidlig inn. Og vi opplever at folk følger opp karantene på en god måte.

Godt samarbeid

Det sier enhetsleder Monica Brækken mandag ettermiddag. Hun skryter av samarbeidet med både Løvset barnehage og Humla familiebarnehage, som opplevde et smitteutbrudd tidligere i måneden. Begge hadde lagt planer for smitte på forhånd, som viste seg nyttig.

Økt smittetrykk

- Selv om det er litt roligere igjen nå, må vi forberede oss på at det kommer nye smittetilfeller og utbrudd, og at vi må stå i dette over tid, sier Brækken.

Med økt smitte rundt oss oppfordrer vi igjen alle til å begrense hvor mange vi omgås, og følge smittevernreglene: God avstand, god hånd- og hostehygiene og at vi holder oss hjemme når vi er syke.

Bakgrunn for saken

Det var torsdag kveld vi fikk bekreftet ett nytt positivt tilfelle i Melhus. Vedkommende hadde én nærkontakt tilknyttet Løvset barnehage. Det førte til at alle barn og ansatte ble satt i karantene, og barnehagen holdt stengt fredag.

Men nærkontakten testet negativt, det samme gjorde flere andre i løpet av helga. Dermed kunne barnehagen åpne igjen etter helgen. Også Humla familiebarnehage åpnet mandag 16. november. 

Testing og symptomer

Det er lav terskel for testing, og du bestiller time på melhus.kommune.no/korona. Oversikt over symptomer finner du på helsenorge.no.

Tidligere saker knyttet til dette tilfellet: 

Nytt smittetilfelle i Melhus

Status fredag ettermiddag

Foreløpig ingen nye smittetilfeller