En stor opplevelse for gjengen fra Melhus, etter at fjorårets mesterskap ble avlyst.
En stor opplevelse for gjengen fra Melhus, etter at fjorårets mesterskap ble avlyst.

I fjor ble det ikke arrangert noe mesterskap, og det var en spent gjeng som dro sørover til Asker for å delta på Gatefotball-NM. Måneder med hard trening ga virkelig resultater.

Dugnad

I forkant av mesterskapet kreves det en god del dugnadsinnsats for å samle inn nok penger til reise, opphold og deltakelse. Denne gangen kunne de skilte med splitter nye overtrekksdrakter. I år har laget også fått støtte fra Trondheimregionens friluftsråd. 

Politikere stakk innom

Det ble en fin opplevelse for gjengen fra Melhus. De rakk også å møte noen kjente fjes. Daniel Homstad traff kultur- og likestillingsminister Abid Raja, mens Efhrem Brhane fikk tatt bilde med statsminister Erna Solberg.

I regi av Frelsesarmeen

Frelsesarmeens gatefotball ble etablert i 2005, og dette arrangeres i samarbeid med Bærum sportsklubb. Målgruppen er hjemløs, rusavhengige og andre marginaliserte grupper. Målet er å skape positiv vekst i spillernes liv gjennom fysisk aktivitet og sosiale samlinger.

Dette går som hånd i hanske med filosofien til Idrettsveien bofellesskap, som legger stor vekt på fysisk aktivitet som en mestringsarena i det som kan være en krevende hverdag.

Les mer om arrangementet på Frelsesarmeens sider.

Daniel Homstad fikk med seg kultur- og likestillingsminister Abid Raja på bilde.
Daniel Homstad fikk med seg kultur- og likestillingsminister Abid Raja på bilde.

Statsminister Erna Solberg troppet også opp. Her er hun sammen med Efrem Bhrane.
Statsminister Erna Solberg troppet også opp. Her er hun avbildet sammen med Efrem Bhrane.