En premie på 100 000 kroner vil bety enormt mye for å sikre beboerne og brukerne av Idrettsveien bofellesskap nye fantastiske opplevelser. Frist for å gi din stemme er 3. juni klokka 12. Du stemmer her!

Raushetsaksjonen er i regi av bemanningsselskapet Jobzone, og de deler hvert år ut priser til ildsjeler som gjør en stor innsats i sine lokalsamfunn. Liv Randi Sira fikk nylig denne prisen. Hun er blant annet er relativt nyansatt som sportslig leder i Melhus fotball. De som vinner ildsjelprisen, kan deretter nominere et lokalt initiativ eller foretak som de mener fortjener heder og sårt tiltrengte midler. Liv Randi Sira nominerte Idrettsveien bofellesskap her i Melhus.

Birken hvert år

Bofellesskapet arrangerer mange aktiviteter for sine brukere, men kostnadene for å være med på alt dette må de hente gjennom dugnadsjobbing og sponsede midler. Dugnadene er både ansatte og brukere med på.

Siden 2012 har brukere, pårørende og ansatte syklet Birken.

- Totalt har rundt 140 personer fra oss deltatt på Birken, forteller Stian Falch.

Helse i fellesskapet

Han er miljøterapeut og ansvarlig for bofellesskapets satsing på ulike aktiviteter. I tillegg til Birken, har de også deltatt med et lag på NM i gatefotball siden 2015. I år går turen til Arendal, hvor gatefotball-NM foregår. Galdhøpiggen forseres også årlig. I tillegg til de litt større målene og arrangementene, drar de også ofte på kino og bowling, for å nevne noe.

- Fellesskapet, det å høre til et lag. Der ligger det mye helse. Treninga, samholdet, måltidene vi har sammen. Denne gjengen har ikke opplevd så mye av dette i sitt liv, forteller Falch.

De håper melhusingene mobiliserer og stemmer på dem, slik at de kan vinne denne prisen.

Pilegrimsdrøm

- En slik pris vil bety mye Det er mye penger, sier Marit Leer Øyaas som er avdelingsleder i bofellesskapet.

De har en drøm og en plan om å gå pilegrimsveien til Santiago de Compostela i Spania. Med en slik pris vil det kunne gjennomføres allerede neste år, tror Øyaas.

Idrettsveien er et bofellesskap for mennesker med ulike rusrelaterte og psykiske lidelser. Her er det 12 leiligheter. Ni av dem har fastboende brukere, mens tre er korttidsleiligheter. I tillegg har de et beredskapsrom for enda kortere opphold. I tillegg har de også 40 brukere som bor hjemme i egen bolig.

Du kan stemme på Idrettsveien bofellesskap her

Her leser du om Raushetsaksjonen