Torsdag ettermiddag dro 23 personer sørover mot Rena, hvor de lørdag skal sykle Birkebeinerrittet. Dette er sjuende gangen Idrettsveien bofellesskap deltar på det populære rittet som går fra Rena til Lillehammer. 

- Rittet er en bonus

- Selve rittet er en bonus. Det er under middagen fredag kveld vi feirer, det er den som er høydepunktet for vår del, forteller aktivitetsansvarlig Stian Falch. 

På Idrettsveien bofellesskap er det nemlig prosessen frem mot Birkenrittet som er det viktigste. Fra starten av april samles gjengen til to ukentlige treninger med ett felles mål. Det opplever at det gir deltakerne mestring, følelsen av å være med på et lag og en sterk lagånd. 

- Vi har tro på at det begrenser rus og dårlige dager, sier Falch. 

- Voldsomt artig

En som ikke kan få rost opplegget nok, er Trond Olderøyås. Han deltar for tiende gang, han rakk å gjøre unna noen ritt også før begynte å sykle sammen med bofellesskapet. 

- Dette er voldsomt artig, det har gitt meg mye. Det er treninga og det sosiale, sier Olderøyås. 

I år sykler han HalvBirken, men han har syklet alle de 86 kilometerne foregående år. 

Mye dugnadsinnsats kreves av de som er med for å klare å finansiere utstyr og deltakelsen i Birken. Også dette er en viktig del av prosessen frem mot selve rittet. De har også fått sponsormidler. I tillegg bruker Per Ola Aune, som til daglig jobber i teknisk drift i Melhus kommune, helga si på å gratis kjøre gjengen nedover og trygt hjem igjen. Minibussen de bruker får de låne gratis av Brekkåsen idrettsbarnehage. 

Bilde av avdelingsleder Marit Leer Øyaas, sjåfør Per Ola Aune og aktivitetsansvarlig Stian Falch