Personen ble ikke smittet i Melhus.

- Vedkommende gikk tidlig i karantene, og det ser vi er veldig positivt. Da blir det få nærkontakter som eksponeres for mulig smitte, sier enhetsleder Monica Brækken.

Forberedt på enkelttilfeller

Det ser ut til at vi har klart å bremse smitten fra dette tilfellet, selv om vi er forberedt på at det fortsatt kan komme nye.

Brækken sier vi må forvente at det kan komme nye enkelttilfeller gjennom desember. Vi jobber for å komme tidlig inn når noen tester positivt. På den måten kan vi slå ned smitten raskt og effektivt, som vi har greid til nå.  

Advenstid med smittevern

Kanskje er det en del av oss som frykter ei jul med sykdom og karantenetilværelse. Vi oppfordrer alle til å fortsatt være nøye med å følge smittevernreglene, og begrense hvor mange personer vi omgås. Blir vi forkjøla eller føler oss syke, må vi holde oss hjemme for å unngå å smitte andre.

Samtidig er det viktig at vi har ekstra omsorg for hverandre, i en tid der vi treffer få. Kanskje kan vi ta en ekstra telefon, og spørre om vi kan gjøre ærender for noen som trenger det?

Testing og symptomer

Får du symptomer, oppfordrer vi til å ta en koronatest. Det kan du bestille på melhus.kommune.no/korona. Oversikt over symptomer finner du på helsenorge.no.

Tidligere saker knyttet til dette tilfellet:

Nytt smittetilfelle tirsdag kveld

Oppdatering på smittetilfellet tirsdag