Filmen «Ola- en helt vanlig uvanlig fyr» er regissert av Ragnhild Nøst Bergem. Filmen har vakt stor begeistring og har fått hederlig omtale under Human Filmfestival. Ragnhild har tidligere vært på besøk i Melhus med den kritikerroste filmen «Vær her». Arrangementet er et samarbeid mellom Melhus kino, Melhus frivilligsentral, Melhus bibliotek og Sagauka i Melhus.

-  Vi synes det er veldig gøy at Ragnhild kommer på besøk til oss igjen. Vi gleder oss til å vise «Ola- en helt vanlig uvanlig fyr» på årets viktigste dag, sier kinosjef Marit Grendal. 

En film om likeverd og tilhørighet

«Ola - en vanlig uvanlig fyr" er en hjertevarm film om likeverd, tilhørighet og betydningen av å føle seg trygg nok til å være den man er. Ola er 30 år og bor sammen med mange ulike mennesker i den lille landsbyen Vidaråsen utenfor Tønsberg. Her lever de tett på naturen, i roligere tempo og det lille samfunnet er tuftet på inkludering, forståelse og respekt. 

Ola trives stort sett, og er en engasjert, morsom og ærlig fyr. Og så var det én ting til: Ola har en lett utviklingshemming. Han snakker åpent og med undring om dette, men lurer på om folk først og fremst ser på ham som en person med en diagnose? Når Ola mister en viktig brikke i livet sitt, reflekterer han over tilværelsen og hva han kan gjøre for å bli mer selvstendig.

Billetter

Filmen vises kl.13:00 og kl. 18:00 den 24. oktober. Ragnhild vil være til stede på begge visningene. Billetter får du kjøpt på www.melhuskulturen.no.