– Vi ser frem til å komme tilbake til Melhus, Malvik og Stjørdal med våre delte elsykler og elsparkesykler. Gjennom et nært samarbeid med AtB og kommunen, vil vi fortsette å tilby både innbyggere og besøkende muligheten til økt frihet og fleksibilitet gjennom et behagelig og klimasmart alternativ til bilen, sier Dan Nerén, policysjef i TIER Mobility.

Siden oppstart i august i fjor, er det blitt registrert 33.330 turer og 48.605 kjørte kilometer. Målet med prosjektet er å se om mikromobilitet kan redusere bilbruk i mindre byer og tettsteder. Og ifølge en spørreundersøkelse fra AtB erstattet over halvparten av aktive brukere bilreiser med mikromobilitet, og 37 prosent kombinerte det med buss.

– Nå blir igjen elsparkesykler og elsykler utplassert i Melhus. Dette er et spennende forsøk med en ny måte å bevege seg rundt på. Vi håper mange vil benytte seg av tilbudet, sier Egil Johannes Hauge, enhetsleder plan i Melhus kommune.

Nyheter i 2024

Tom Nørbech, seksjonsleder for Teknologi og forretningsutvikling i AtB, gleder seg til at kommunene får en hel sesong med tilgjengelige kjøretøy.

– Kommunene sier alle at de er avhengige av at færre bruker bilen mindre, og da var det oppmuntrende å se brukertallene i fjor, sier han.

Nytt for 2024 er at kjøretøyene er tilgjengelige hele natten i alle tre kommunene, men med ruskontroll i TIER-appen fra kl. 22:00 til 05:00. Kommunene kan tilpasse parkeringsregler og hastighetssoner og enkelt gjøre endringer. Nytt er også at du kan rapportere feilparkeringer direkte i AtB-appen.

Nørbech understreker viktigheten av gode parkeringsholdninger.

– Feilparkerte kjøretøy skal ikke være noen grunn til at tilbudet ikke kan eksistere. Derfor må vi alle heller jobbe med holdningene rundt parkering. Samtidig gjør vi det enda enklere å rapportere feilparkeringer, sier Nørbech.

Ellers blir tilbudet som i fjor høst, med 600 kjøretøy fordelt på kommunene.

Pilotprosjekt

Utplassering av elsykler og elsparkesykler er et pilotprosjekt i perioden 2023-2024. 

Mål: Lære mer om hvordan elsparkesyklene kan bidra til et bedre mobilitetstilbud og dekke kortere reiser rundt by og tettsteder.

Les mer om pilotprosjektet på atb.no.