Alle som har tatt en test kan nok skrive under på at man venter spent, og kanskje logger seg inn mange ganger for å se om prøveresultatet har kommet. 

Denne uka ble en ny løsning lansert: Det sendes ut et varsel til mobilen eller per e-post når prøvesvaret er klart. Les om løsningen på Folkehelseinstituttets sider

Må ha brukerkonto

For å få varslet, må du ha opprettet en brukerkonto på helsenorge.no. Er du usikker på om du har det, kan du gå inn på siden og velge "Logg inn". Har du ikke bruker, vil du få spørsmål om du samtykker til bruk.

Det kan være greit å ordne dette, i en tid der mange av oss vil måtte teste oss for koronavirus. Over fire millioner innbyggere har allerede konto. Du logger deg trygt inn med BankID. 

Hvis du har testet positivt:

Dersom du har en positiv koronatest, blir du varslet samtidig som kommuneoverlegen. Det er viktig at du følger retningslinjene om isolasjon fra fhi.no, selv om ikke smittesporingsteamet har rukket å ta kontakt med deg ennå. 

Koronatest

Har du symptomer, bør du teste deg. Det er lav terskel for å ta en test, og vi har god kapasitet. Du bestiller enkelt test på www.melhus.kommune.no/korona.

Har du ikke mulighet til å bestille på nett, kan du ringe koronatelefonen vår på 906 18 260. Den er åpen mandag-fredag klokka 9-11. Har du andre spørsmål kan du også sende oss en e-post: korona@melhus.kommune.no. Du kan også ringe den nasjonale informasjonstelefonen på 815 55 015. 

Illustrasjonsbilde: Pixabay.com/Firmbee