Formannskapet har i møte 18.12.18, sak 134/18, vedtatt at Detaljregulering snuplass for buss Losavegen/ Lebergsvegen, planid 2018011. legges ut til offentlig ettersyn og sendes på høring ihht. plan- og bygningsloven §12-10.

Planen er utarbeidet av Sweco Norge AS for Mehus kommune/ teknisk drift. Et planforslag skal ha en planbeskrivelse som beskriver planens formål, hovedinnhold og virkninger, samt planens forhold til rammer og retningslinjer som gjelder for området. I tillegg skal det utarbeides plankart og planbestemmelser som gjøres juridisk bindende for området ved vedtak i kommunestyret.

Hensikt med planen
Hensikten med planen er å legge til rette for etablering av snuplass og holdeplass i krysset Losavegen/Lebergsvegen for å bedre trafikksikkerheten i forbindelse med henting av skolebarn. 
Snuplassen skal etableres vest for Lebergsvegen og sør for Losavegen. Arealene foreslås regulert til kjøreveg, annen veggrunn, holdeplass, grønnstruktur og landbruksformål. Det etableres også hensynssoner for frisikt og flomfare. Terrenginngrep skal best mulig tilpasses eksisterende terreng og vegetasjon.

Planforslaget kan ses her.

Sende inn merknad
Innspill eller merknader sendes Melhus kommune, Arealforvaltning, Rådhusvegen 2, 7224 Melhus, via ordinær post eller e-post: postmottak@melhus.kommune.no innen 01.03.2019.

Kart-bilde av Losavegen/Lebergsvegen