Formannskapet har i møte 29.09.20, sak 124/20, vedtatt å legge forslag til Detaljregulering Gråbakken hageby, med planbeskrivelse, plankart og planbestemmelser, samt øvrige vedlegg til planen ut til offentlig ettersyn og sendes på høring.

Planen er utarbeidet av Norconsult AS avd. Os på vegne av tiltakshaver Løwi Eiendom AS.

Et planforslag skal ha en planbeskrivelse som beskriver planens formål, hovedinnhold og virkninger, samt planens forhold til rammer og retningslinjer som gjelder for området. I tillegg skal det utarbeides plankart og planbestemmelser som gjøres juridisk bindende for området ved vedtak i kommunestyret.

Hensikten med planen
Hensikten med planen er å legge til rette for utbygging av et område i Ler sentrum til et attraktivt bolig- og næringsområde. Det planlegges ca. 140 boenheter på området med mulighet for næringsareal i deler av 1.etasje. Det er skal etableres torg ut mot eksisterende E6. Planområdet er støyutsatt fra jernbane og E6, og er med det førende for plassering av bebyggelsen ved at denne skjermer mot en indre bilfri sone hvor det legges til rette for uteopphold og lek. Sør for planområdet åpnes det opp for etablering av parsellhager. Adkomst til området skjer via Lersvegen i nord og deretter ned i parkeringskjeller fra vest ved jernbanen, eller ved adkomst direkte fra E6 helt i sørøst.  

Planforslaget for Detaljregulering Gråbakken hageby kan ses her.

Sende inn merknad
Innspill eller merknader sendes innen 13.11.20 per e-post til postmottak@melhus.kommune.no eller per post til Melhus kommune, Postboks 55, 7221 Melhus. 

Merkes med "Detaljregulering Gråbakken hageby, saksnr. 19/2459"