Fredag 8. september starter helsekoret på Buen opp med sin første korøvelse. Det blir ukentlige øvelser frem mot jul. Denne gangen har Charlotte fått med seg aktivitetskoordinator Laila Therese Stenset på laget. 
 
- Jeg har lenge tenkt på at det hadde vært gøy å starte opp et kor på Buen. Derfor synes jeg det er veldig gøy å få være med Charlotte på dette prosjektet, sier Laila Therese. 
 

På utkikk etter kordeltakere

Charlotte og Laila Therese er i full gang med å fylle opp koret med sangglade mennesker og er på utkikk etter flere. Charlotte understreker at koret ikke er et rent demenskor.
 
- Basert på erfaring fra helsekoret på Hølonda, ser vi at det er mange mennesker som har mye å vinne på å være med i et kor. Med demens eller uten. Vi går derfor veldig bredt ut når vi søker kordeltakere. Vi ønsker ikke å utelukke noen som kan ha godt utbytte av et slikt tilbud. Vi har ingen spesifikke kriterier, men du må være glad i å synge.
 
Pårørende er hjertelig velkommen til å være med på øvelsene om de ønsker det. Men det er også rom for at de som trenger et pusterom kan la sine kjære delta på øvelsen alene.
 

Hverdagslykke

Målet med helsekoret er å skape en inkluderende og meningsfull aktivitet som også er helsebringende. 
 
- Selv om korøvelsen bare er en gang i uken, har vi gjennom helsekoret på Hølonda sett hvor store ringvirkninger det kan ha. Vi ser kordeltakere som finner tilbake til tidligere sosiale fellesskap som de har meldt seg ut av. Flere av kordeltakerne har også begynt å synge til sine barnebarn. Koret er derfor med på å styrke familierelasjoner og skaper mestring, sier Charlotte.
 
Laila Therese er også opptatt av hva musikken kan bety i hverdagen til folk.
 
- Mitt ønske for helsekoret er å skape hverdagslykke. Jeg har selv sett hvor godt musikk fungerer som avledning og avspenning for mennesker. Men også til å skape engasjement, liv og røre.
 

Musikkbasert miljøbehandling

Charlotte og Laila Therese møttes for første gang i 2016 på et kurs om musikkbasert miljøbehandling. Nå er de gjenforent og bruker samme metode i helsekoret. Musikkbasert miljøbehandling tar for seg enkle musikkbaserte verktøy og metoder som brukes i daglig pleie og omsorg.
 
- Vi får stadig mer kunnskap og har fokus på hvordan musikk påvirker oss. Også i et helseperspektiv. Gjennom musikkbasert miljøbehandling har vi lært mye om musikkens effekt og muligheter, sier Charlotte.
 
- Mye av det vi gjør på korøvelsen er ekstrem hjernetrim! Musikkaktiviteter bidrar til frigjøring av dopaminer og endorfiner, også kalt lykkehormoner. Men ikke bare det, når man driver med musikkaktivitet skjer det en samhandling mellom de ulike delene i hjernen. Derfor kan selv deler som er satt ut av funksjon begynne å virke igjen. Det er ganske vilt!
 

Interessert? Ta kontakt

Ønsker du å delta i koret, eller kjenner du noen dette kan være aktuelt for?
Kunne du tenke deg å bidra frivillig i koret?
 
Ta kontakt på:
Tlf: 47512062
E-post: laila.therese.stenset@melhus.kommune.no