Vanligvis reiser brannvesenet rundt i barnehager og på skoler, og de lokale brannstasjonene pleier å åpne dørene under den årlige brannvernuka. Smittevernhensyn gjør at dette ikke kan gjennomføres i år. Les mer om på brannvernforeningen.no.

Brannøvelse og brannvern

Oppfordringen fra brannvesenet er lik som årene før: Lag en plan for brannvern, og gjennomfør gjerne brannøvelse med hele familien.  

En ny undersøkelse viser at 42 prosent av familier med barn i alderen 0-12 år ikke har diskutert hvordan de skal evakuere barna, og hva som skal være møtested ved en brann. 

- Et skrekkscenario er at noen går tilbake inn i et brennende hus fordi de ikke finner hverandre på utsiden, og så står den man leter etter trygt et annet sted ute, sier Jørgen Ingebrigtsen i Gauldal brann og redning.

Bjørnis inviterer alle barn 

Selv om brannstasjonene ikke kan holde åpent, inviterer likevel brannbamsen Bjørnis alle barn til en digital åpen brannstasjon lørdag 19. september klokka 11:00. Den holder han på hovedbrannstasjonen i Trondheim, og alle kan følge med på Norsk brannvernforenings Facebookside og Youtube-kanal

Tips å ta med seg

Fem praktiske tips fra Norsk brannvernforening for å øke sikkerheten og redusere sannsynligheten for brann i hjemmet: 

• Ta en prat med hele familien om hva man skal være ekstra påpasselig med for å unngå brann. Og hva gjør vi om det likevel begynner å brenne? 

• Ha brannøvelse

• Bli enige om en sikker møteplass ute, som alle kjenner godt

• Sjekk ut ulike rømningsveier

• Røykvarsler og slokkeutstyr må sjekkes jevnlig, også i brannvernuka