Sommeren 2014 hadde hun sommerjobb på Buen sykehjem, sammen med andre ungdommer gjennom prosjektet Ung i jobb. Den gang var hun 17 år, og hun hadde allerede tanker om at det var innen helse hun ønsket å jobbe. 

- Det var en fin måte å komme meg ut i arbeidslivet og tjene litt penger, sier hun. 

Ung i jobb lyses ut nå! Se her!

Frokost, handleturer og hyggelig prat

Jobben gikk mye ut på å aktivisere de eldre, forteller Anja. 

- Vi var med på frokost, vi pratet med dem, tok dem med ut, for eksempel på handleturer. Det var veldig fint, det at noen hadde tid til å ta seg av det sosiale, forteller Anja. 

Ung i jobb er et tilbud Melhus kommune har for ungdommer mellom 16 og 17 år. Vi tilbyr sommerjobber innen helse og velferd, kultur og fritid og bygg og eiendom. Dette har vi gjort siden 2009, og det har vært en stor suksess. Gjennom dette prosjektet har mange fått sin første erfaring med arbeidslivet, og forhåpentlig har vi klart å rekruttere fremtidige ansatte til yrker som vil trenge mye folk i tida som kommer. 

- Fin start på yrkeslivet

Anja synes hun fikk en god erfaring. 

- Det var i trygge omgivelser. Jeg fikk en fin start på yrkeslivet. Vi fikk tips om hva vi bør gjøre, hvilke aktiviteter vi bør organisere. Det var en bra måte å komme inn på. 

Etter sommerjobben var ferdig, fikk nemlig Anja tilbud om å fortsette på samme avdeling, og etter hvert fikk hun tilbud om fast stilling hver tredje helg. Den har hun beholdt, samtidig som hun har studert sykepleien på Levanger. 

Anja har siden hun var ganske ung hatt en ganske klar tanke om at hun vil jobbe innen helse, noe erfaringen med Ung i jobb også bekreftet for henne. 

- Jeg har lyst til å jobbe med folk. Jeg har selv vært på sykehus, og kjent på den tryggheten og omsorgen som sykepleierne ga meg. Jeg vil også være med og gi det til andre.

 

Interessert? Sjekk de ledige sommerjobbene her. 

 

 

Foto: Privat