Her er en oversikt over noen av stedene du nå kan få servert kaffe og en matbit i sentrum på dagtid.

Buen bygdakafé

Buen bygdakafé har åpent alle dager fra kl. 09-15 i lyse og romslige lokaler på Buen helse- og omsorgssenter.

De har en påsmurtdisk med rundstykker og bagetter, salater, kaker og gjærbakst. De har også én varmrett til lunsj hver dag, i tillegg til karbonadesmørbrød. I ukedagene serverer de middag fra kl. 13-15.

– Noen av rettene vi produserer, kan kundene kjøpe med seg og varme opp hjemme, som for eksempel lasagne, fiskekaker og viltkarbonader. tillegg har vi hjemmebakte brød, horn og kaker, sier Knut Ståle Skogstad, avdelingsleder for kjøkkentjenesten i Melhus kommune.

Følg med på Facebook-siden Buen helse- og omsorgssenter. Der vil det bli lagt ut tilbud og fristelser. 

Buen tilbyr også catering og møtemat, både til private og bedrifter. De har også et egnet lokale for minnesamvær.

– Vi har rustet opp tilbudet på kaféen. Nå ønsker vi oss mer liv, bevegelse og noe som skjer. Det er bra for beboerne våre om det er litt liv og røre på kaféen, sier Skogstad.

Kantina på rådhuset

I et snaut år har Melhus catering hatt kantinedrift på rådhuset. Ekteparet Inger Helene Bjøringsøy Johansen og Thomas Johansen står bak driften. De har åpent fra kl. 08-15 i ukedagene. Fra kl. 11-12 fyller de ansatte på rådhuset stort sett opp kantina, men den er åpen for alle hele dagen.

– Vi tilbyr allsidig og sunn hverdagsmat, blant annet salatbar, påsmurte bagetter, smørbrød, smoothie, kaker og én varmrett hver dag, sier Thomas Johansen. 

Kroa

Kroa, i nordenden av Melhus sentrum, har åpent flere dager i uka. Tirsdager og torsdager er det åpent fra kl. 1000-1530 med servering av kaffe og vafler, samt middag fra kl. 1300-1530.

På mandager er det åpent fra kl. 10-15. Da foregår det ofte også andre aktiviteter på Kroa, men som alle kan være med på.

Annenhver onsdag i oddetallsuker er det Åpent treffsted fra kl. 13-15.

Fredager er stengt.

Høvdingen

Høvdingen åpner nå kl. 10 fra tirsdag til lørdag, med servering av kaffe og småretter tidlig på dagen, skriver de på sin Facebook-side.

Soknedal bakeri

Soknedal bakeri i Thoragården i sørenden av Melhus sentrum har åpent mandag-fredag kl. 09-16 og lørdager kl. 09-15. Her får du kaffe, fersk gjærbakst, kaker, rundstykker, bagetter og salat. 

Mama rosa

Mama rosa i Strandvegen 1 åpner kl. 14 hver dag, og byr på en variert meny du kan nyte i restauranten eller ta med hjem.