Trondheim har hatt mange smittetilfeller de siste ukene, og forventer vedvarende høye smittetall de kommende dagene. Flere av våre øvrige nabokommuner har også smitte.

I Melhus har vi også hatt mange smittetilfeller den siste tida (totalt 18 siden 16. mai). Vi mener å ha klart å kapsle inn utbruddet, men kontrollen er skjør når smittetrykket i Trondheimsregionen er så høyt som det er nå.

I den usikre situasjonen vi nå står i, er kommunene i Trondheimsregionen enige om at vi i størst mulig grad bør unngå reiser på tvers av kommunegrensene.

Idrett innenfor kommunegrensene

Vi vet det er mange innenfor idretten som ønsker å konkurrere mot lag og utøvere fra andre kommuner. I Melhus var vi i utgangspunktet positiv til det, men slik situasjonen er i regionen er det ikke mulighet for dette nå.

All aktivitet for barn og unge internt i Melhus kommune kan gå som normalt.

Er vi nøye med å overholde smittevernreglene, klarer vi i alle fall å opprettholde den aktiviteten vi har innad i kommunen.

Barnehager og skoler på gult nivå

Torsdag iverksetter regjeringen trinn 2 i gjenåpningen av samfunnet.

En av endringene er at kommuner med lite smitte selv kan bestemme om de skal ha grønt nivå på skoler, barnehager og SFO

Melhus har sammen med de øvrige kommunene i Trondheimsregionen blitt enige om å ha skoler og barnehager på gult nivå fram til sommeren.

Ha få sosiale kontakter

For å unngå ny oppblomstring av smitte i Melhus, er det viktig at vi har få sosiale kontakter og hold avstand. Når du treffer noen, er det bra om samværet kan skje utendørs.

Alle som kan, oppfordres til å ha hjemmekontor. Og som nevnt oppfordrer vi til å begrense trafikk på tvers av kommuner.

Munnbind anbefales brukt, både utendørs og innendørs i det offentlige rom, når to meters avstand ikke kan overholdes.

Disse nasjonale tiltakene gjelder nå

Testing

Vi har god kapasitet på testing. Hvis du blir forkjøla eller får symptomer; bli hjemme og bestill time til test på koronasiden vår