Flere nye smittetilfeller og en uavklart smittesituasjon gjorde at kriseledelsen i Melhus kommune gikk ut med noen klare anbefalinger til innbyggerne i begynnelsen av uka. Disse anbefalingene gjelder fram til og med andre pinsedag:

  • Avlyse eller utsette arrangement.
  • Vi oppfordrer alle til å begrense antall sosiale kontakter og holde avstand til andre. Vi minner om de nasjonale anbefalingene om at du ikke bør ha besøk av flere enn fem gjester i tillegg til de du allerede bor med. Dette gjelder både innendørs og utendørs.
  • Vi anbefaler sterkt at alle organiserte fritidsaktiviteter, både innendørs og utendørs settes på pause til over pinse.
  • Mange er satt i karantene og ventekarantene. Det er viktig at alle oppfyller karantenebestemmelsene.
  • Vi oppfordrer alle til å unngå trafikk på tvers av kommuner.
  • Alle som kan, oppfordres til å ha hjemmekontor.
  • Munnbind anbefales brukt, både utendørs og innendørs i det offentlige rom, når to meters avstand ikke kan overholdes.

Kriseledelsen møtes mandag

Det er noe mer klarhet i smittesituasjonen i Melhus nå enn i begynnelsen av uka, men smittesituasjonen er fortsatt ikke avklart. Svært mange har testet seg de siste dagene, og flere hundre av disse testene har vi ennå ikke fått svar på.

Vi håper og tror vi har klart å kapsle inn utbruddet, men er ikke sikre. Vi er i beredskap gjennom helga i tilfelle situasjonsbildet endrer seg.

Kriseledelsen møtes igjen på ettermiddagen andre pinsedag for å vurdere hvilke råd vi skal gi for den kommende uka. Vi vil informere om status i etterkant av møtet.

Testing

Det vil bli mulig å teste seg også på lørdag 22. mai og mandag 24. mai (andre pinsedag). Søndag 23. mai er teststasjonen stengt.

Time bestiller du på melhus.kommune.no/korona.