Vi fikk et nytt smittetilfelle onsdag kveld. Tilfellet har kjent smittekilde.

Mange tester seg

Svært mange har testet seg de siste dagene. Det vil bli mulig å teste seg også på lørdag 22. mai. Søndag er teststasjonen stengt.

Time til test bestiller du på melhus.kommune.no/korona.

På grunn av et stort antall tester også i flere av nabokommunene, kan det gå litt lengre tid før vi får svar på prøvene.

Ber russen i Melhus om å teste seg.

Svært stor pågang på telefon

Det pågående smitteutbruddet har ført til at svært mange har blitt satt i karantene. Per i dag (20. mai kl. 14) er 368 personer i karantene i Melhus kommune.

Det store omfanget av testing og karantener fører til svært stor pågang til våre telefoner. Hvis henvendelsen din kan vente, ber vi deg om å ikke ringe.

Smittesporingsteamet vårt jobber på høygir, men det kan ta tid før vi rekker å komme i kontakt med alle som sitter i karantene og til å besvare alle innkommende henvendelser.

Koronatelefonen har utvidet telefontid fredag 21. mai og er åpen fra kl. 09-14. Nummeret til koronatelefonen er 906 18 260.

Fraråder arrangement og sosial kontakt

Med bakgrunn i den uavklarte smittesituasjonen i Melhus kommune råder kommuneoverlegen arrangører til å avlyse eller utsette arrangement som samler mange mennesker.

Tirsdag denne uka kom kriseledelsen med noen klare anbefalinger. Disse gjelder foreløpig til over pinse, det vil si til og med mandag 24. mai.

  • Avlyse eller utsette arrangement.
  • Vi oppfordrer alle til å begrense antall sosiale kontakter og holde avstand til andre. Vi minner om de nasjonale anbefalingene om at du ikke bør ha besøk av flere enn fem gjester i tillegg til de du allerede bor med. Dette gjelder både innendørs og utendørs.
  • Vi anbefaler sterkt at alle organiserte fritidsaktiviteter, både innendørs og utendørs settes på pause til over pinse.
  • Mange er satt i karantene og ventekarantene. Det er viktig at alle oppfyller karantenebestemmelsene.
  • Vi oppfordrer alle til å unngå trafikk på tvers av kommuner.
  • Alle som kan, oppfordres til å ha hjemmekontor.
  • Munnbind anbefales brukt, både utendørs og innendørs i det offentlige rom, når to meters avstand ikke kan overholdes.