Hjemmekontor

Yrkesskadeforsikringslovens dekningsområde er definert i ysfl § 10. 
Av bestemmelsen fremgår det at «yrkesskadeforsikringen skal, med de unntak som følger av § 11, dekke skader og sykdommer som arbeidstakeren påføres i arbeid på arbeidssted i arbeidstiden». Hensynet bak yrkesskadeforsikring er at arbeidsgiver må bære ansvaret for skader på arbeidstaker som er utslag av bedriftens særskilte risiko. 

Begrepet «i arbeid» er knyttet til at arbeidstakeren har begynt på jobb og gjør arbeidsoppgaver for arbeidsgiveren. 
Tid anvendt på hjemmekontor må regnes som en del av arbeidet. En bør imidlertid være oppmerksom på at private gjøremål faller utenfor dekningen, og at det stilles krav om at arbeidet på hjemmekontoret er klart adskilt fra private aktiviteter. Dersom en ansatt blir skadet når han/hun på hjemmekontor utfører en privat aktivitet, som for eksempel å bære ut søppel, sette på en vaskemaskin eller leke med barna, vil en ikke være omfattet av yrkesskadeforsikringsloven. I teorien er det videre oppstilt et eksempel om at en nødvendigvis ikke anses å være i arbeid under dokumentlesing i stuen. 

Om arbeidstakeren har hjemmekontor og skader seg i hjemmet vil det måtte foretas en konkret vurdering av om arbeidstakeren befant seg i eller utenfor «arbeidsstedets» risikoområde. Praksis viser at terskelen er høy for å anse noe som et hjemmekontor, og det må foretas en helhetsvurdering der hovedproblemstillingen er om det er naturlig og nødvendig ut fra arbeidets art å arbeide hjemmefra.

Da myndighetene har gått ut med klare oppfordringer om at alle som har anledning til å ta hjemmekontor bør jobbe hjemmefra samt at flere arbeidsgivere åpner for/pålegger ansatte å jobbe på hjemmekontor, vil arbeidsstedet i de fleste tilfeller anses som midlertidig flyttet til hjemmet. Den ansatte er omfattet av yrkesskadeforsikringen når han/hun utfører arbeid for arbeidsgiver ved hjemmekontor i en karantenesituasjon. 

Blir en ansatt skadet når han/hun foretar en privat aktivitet vil den ansatte ikke være omfattet av yrkesskadeforsikringen, men kan falle inn under eventuell fritidsulykkesforsikring. 

For at den ansatte skal ha rett på erstatning etter yrkesskadeforsikringsloven må den ansatte i tillegg til inngangsvilkåret om at han/hun anses å være «i arbeid, på arbeidsstedet, i arbeidstiden» også oppfylle de øvrige vilkårene for rett til erstatning, som for eksempel oppfylle vilkåret om at det anses som en arbeidsulykke. Det vil således gjøres en konkret vurdering i den enkelte sak.