Nå er det klart at vårt nye vaksinelokale blir i Energiparken i Melhus sentrum. Adressen er Løvsetvegen 2. Det er et godt egnet lokale. Her har vi flere rom hvor vi setter inn seng for de som trenger ekstra ro og oppfølging under vaksineringen.

Vi sender SMS

Fra uke 46, om en drøy uke, starter vi med å sende ut SMS med tilbud om time. I SMS’en skal du trykke på en lenke for å bekrefte, takke nei eller be om et nytt tidspunkt dersom det foreslåtte ikke passer. 

Får du ikke til dette, er det bare å ringe vaksinasjonsgruppa. Vi hjelper deg med å sette opp time.

Vi starter med de eldste, og har allerede startet med å sette dose nummer tre til beboere på våre sykehjem. Deretter går vi i gang med aldersgruppa 85 og eldre, før vi fortsetter med 75-84, og så videre ned til 65 år. Totalt gjelder dette omtrent 3300 personer i Melhus. Les mer om dose tre på regjeringens sider.

Ikke kontakt fastlegen for koronavaksine

Det er stor pågang hos legesentrene for tiden, også når det gjelder vaksine mot koronavirus og dose tre. Det er kommunen som står for koronavaksineringen, henvendelsene skal ikke gå til legesentrene. Er du over 65 år, vil du få tilbud om time fra oss. Har du spørsmål, kan du ta kontakt med oss.

Gjelder det influensavaksine derimot, får du den hos fastlegen.  

Alvorlig svekket immunforsvar

Frem til nå er det personer med alvorlig svekket immunforsvar som har fått dose tre. Så langt har disse selv tatt kontakt med oss, men fortsatt gjenstår det en del i denne gruppen. Vi vil heretter sende ut tilbud om time til de resterende i denne gruppa.

Tilhører du denne gruppa og vil bestille time, eller har spørsmål, er det fortsatt bare å kontakte oss. Les mer om retningslinjene som gjelder for denne gruppen på Folkehelseinstituttets sider.

Dette må til: 

For at du kan ta dose tre, må det ha gått minst seks måneder siden dose nummer to, og minst én uke siden du fikk influensavaksine.

Dersom du har testet positivt for koronavirus, må det gå seks måneder til du kan ta dose nummer tre. 

For de med alvorlig svekket immunforsvar skal det gå fire uker mellom dose to og tre. 

Det er ikke for sent

Dersom du ennå ikke har tatt dose én eller to, er det ikke for sent. Ta kontakt med oss, vi setter opp time. Har du spørsmål eller bekymringer, er vi her for å svare på dem og berolige deg. Husk at vi legger til rette under selve vaksineringen, dersom du trenger det. 

Ta kontakt med oss!

Har du spørsmål, eller ikke får til å bruke lenken som står i SMS’en, kan du gjerne ringe vaksinegruppa vår:

Telefon: 902 44 833 (hverdager kl. 9-11)
E-post: vaksine@melhus.kommune.no