Enhetsleder Monica Brækken er forsiktig optimist.

- Vi tar det som et signal om at folk er mye hjemme og holder seg friske. Vi har jo strenge restriksjoner nå, og inntrykket er at folk følger dette og løser det på en veldig bra måte. De har få nærkontakter, og når de får symptomer tar de en test, sier hun.

Testtallet går nedover

Antallet som har testet seg har vært høyt en god stund, men denne uka har det gradvis avtatt. Til sammen har 266 personer tatt en test denne uka. Det tallet var 459 i forrige uke.

- Vi minner om: Har du symptomer, er det lav terskel for testing. Vi har god kapasitet, sier Brækken.

Time til test bestiller du på www.melhus.kommune.no/korona.

Tiltak og smittevern også fremover

Selv om vi har kommet i gang med vaksineringen av de mest sårbare gruppene, må vi belage oss på å leve med tiltak og smittevern i lang tid ennå.

Se vår side med spørsmål og svar om koronavaksinen.

Få nærkontakter og det å holde god avstand, selv når vi bruker munnbind, er det mest effektive for å hindre smitte. I tillegg gjelder ofte og nøye håndvask, og det at alle med symptomer eller skrantende form holder seg hjemme.

Strenge tiltak gjelder nå

Både lokalt, regionalt og nasjonalt er det innført kraftige tiltak og anbefalinger. Regjeringen ber oss om å være mest mulig hjemme, og unngå å besøke hverandre. Alle innendørs arrangementer anbefales utsatt. Dette varer foreløpig til mandag 18. januar, da regjeringen har varslet ny pressekonferanse.

Kommuner i Trondheimsregionen ber oss unngå unødvendige reiser over kommunegrensene ut januar, og ber alle som kan, være på hjemmekontor.

Lokalt har Melhus blant annet innført påbud om munnbind innendørs i offentlige rom, og den lokale forskriften ble i tirsdagens formannskapsmøte videreført til og med 26. januar.