For utfyllende informasjon om historikk og gjeldende regler:

Se full oversikt over nasjonale tiltak (regjeringen.no)
​> Spørsmål og svar om koronasituasjonen (regjeringen.no)

> Vask hender ofte og grundig
> Ikke vær mer enn 5 personer samlet
> Hold to meter avstand
> Ha hjemmekontor om mulig
> Unngå unødvendige fritidsreiser
> Vær hjemme hvis du er syk, og respekter gjeldende regler for karantene og isolasjon

Befolkningen generelt
Alle skal holde mer avstand enn vanlig. Når vi er sammen, bør vi ikke være mer enn 5 personer samlet, og vi bør holde en fysisk avstand på minst 2 meter mellom oss. Avstanden gjelder både innad i gruppen og til andre personer. Dette gjelder ikke for personer som lever sammen til vanlig.

I lokaler hvor 2 meter avstand kan være vanskelig å overholde, men som bør holdes åpne (som butikker og apotek), bør man ha en avstand mellom personer på minst 1 meter.

Det er viktig å fortsette å vaske hendene hyppig og grundig. Det vil blant annet si å vaske hendene før du går ut, med en gang du kommer hjem og før du spiser. Prøv også å unngå å ta deg i ansiktet.

Dere som er friske og som bor sammen kan omgås som vanlig. Dette gjelder også barn i skilte familier, men du bør unngå håndhilsning, kyssing og klemming med andre utover dette.

Dersom du har symptomer på luftveisinfeksjon skal du holde deg hjemme ett døgn etter at du har blitt frisk. De du bor sammen med kan fortsatt gå ut, men må følge med på egne symptomer. Dette gjelder også for helsepersonell.

(kilde: helsenorge.no)