Myndighetene har bestemt at det ikke åpnes for store kultur- og idrettsarrangementer før 15. juni. Med bakgrunn i dette avlyser vi alle tradisjonelle arrangementer som folke- og barnetog, konserter og samlinger på skolene, forteller melhusordfører Jorid Jagtøyen.

Digitale flater

Hun lover imidlertid at Melhus skal pyntes til fest, og at det blir flagging og kransenedleggelser. Samtidig skal det legges opp til nye og kreative måter å feire på. Ordføreren ber om at alle 17. mai-komiteene opprettholdes, og vil om kort tid invitere disse til dialog for å se på hvilke alternativ som finnes.

 Vi skal sette oss ned og se på detaljene, og tenke alternativt rundt hvordan vi kan få markert dagen på en god måte. Sannsynligvis må vi se på hvordan vi kan ta i bruk digitale løsninger, og muligheten for strømming av arrangement fra kommunen vår gjennom dagen. Jeg er helt sikker på at det finnes mange gode måter å løse dette på innenfor gjeldende regler for smittevern, sier Jagtøyen, som gjerne tar imot innspill fra kommunens innbyggere.

Jobber med innhold til Sagauka 

Sagauka i Melhus har vært arrangert årlig siden 2014 med mål om å belyse Melhus sin unike tilstedeværelse i sagalitteraturen. Arrangementet er et samarbeid mellom frivillige organisasjoner, lokalt næringsliv og kommunen, og årets festivaltema er «Ordets makt». 

 Gitt omstendighetene er det bestemt at alle publikumsarrangementer blir avlyst. Men også her vil det bli gode alternativ, og det jobbes intenst med å få på plass innhold. Det betyr at vi fremdeles kan glede oss til gode kulturopplevelser i begynnelsen av juni, forteller Jorid Jagtøyen.