Nedbygging av tiltak

Dette gjøres i tråd med myndighetens retningslinjer. Lite smittespredning gjør det ifølge regjeringen forsvarlig at barnehager og skoler kan lette på tiltakene, og at man igjen kan samle hele klasser og grupper. Det understrekes samtidig at det er viktig å forholde seg til grunnleggende smittevernrutiner for å hindre spredning av viruset.

Trafikklys-modell

Myndighetene har utarbeidet en veileder for ulike smittescenarioer, og det er denne som skal gjelde fra skolestart til høsten. Et system med rødt, gult og grønt lys skal avgjøre hvilke smitteverntiltak som gjelder. Det er helsemyndighetene i kommunen som avgjør om trafikklyset skal skifte, og ikke den enkelte skole. Ut fra smittesituasjonen i Melhus er vi på grønt nivå.

Spørsmål og svar om smittevernveilederne for barnehage og skole (regjeringen.no)

Har du spørsmål, ta kontakt med din skole, barnehage eller SFO.

Skoleskyss

AtB har meldt kommunene at de ikke kan garantere ordinær skoleskyss tirsdag 2. juni. For de fleste elevene er ikke dette noe problem, men for enkelte skoler kan det bli en utfordring. Sjekk skolens hjemmeside for mer informasjon. Det oppfordres fremdeles til å gå, sykle eller eventuelt samkjøre til skolen.

For øvrig informasjon henvises det inntil videre til informasjon på AtB sine nettsider.