Utvalg for helse, oppvekst og kultur hadde møte onsdag 11. februar. Da vedtok de hvem som får årets kulturpris, idrettsstipend og kulturstipend.

Prisene blir offisielt delt ut på kommunestyremøtet 20. april sammen med Næringsprisen. Stipendene og kulturprisen er på 20.000 kroner, og vinner av kulturprisen får i tillegg et diplom.

Her er vinnerne:

Melhus kommunes kulturpris: Endre Hugdal

Endre Hugdal har i et langt liv vært samfunns- og kulturengasjert. Han var lærer i Flå, medlem i kommunestyret og i formannskapet, leder og medlem i Flå menighetsråd og i Flå misjonsforening av Norsk Luthersk Misjonssamband. Fra 1990 til 2012 skrev han en rekke lokalhistoriske bøker og artikler, de fleste av dem med utgangspunkt i Flå. Hugdal skrev også en mange avisartikler med lokale historier.

Melhus kommunes idrettsstipend: Sigrid Wahlberg

Sigrid Wahlberg har drevet med friidrett siden hun var fire, og hun har hevdet seg på et høyt nasjonalt nivå i flere år, tross sin unge alder. Spesielt har dette kommet til syne siste sesong med representasjon for Norge i nordisk seniorlandskamp i Finland. Wahlberg har beste tid på 600 meter i Europa og andreplass på 800 meter i Europa for utøvere under 18 år sesongen 2020. På 800 meter, som er hoveddistansen, løp hun inn til 4. plass under senior-NM i Bergen september 2020.

Hun ble nylig tatt ut til rekruttlandslaget innen mellomdistanse. Wahlberg ønsker å nå langt i idretten sin, og lever livet sitt som en toppidrettsutøver. Hun er elev ved Strinda videregående skole, spisset toppidrett. Hovedmålene for kommende sesong er deltagelse i U20 EM og U20 VM.

Melhus kommunes kulturstipend: Simen Støen

Simen Støen har vært elev ved kulturskolen i mange år og er nå student ved NTNU med musikkteknologi som fagfelt. Han produserer sin musikk ved hjelp av laptop og ved bruk av DAW-et FL Studio. Spesielt spennende er hans tanker om hvordan musikalske ideer kan utvikles på laptop. Han bruker og sine ferdigheter på gitar i EDM-produksjonen. Støen er halvveis i Bachelorstudiet og det blir spennende å følge med videre på hans utvikling som utøver og musikkprodusent.

Illustrasjonsfoto: Pixabay.com