Vi venter at det kommer mange flyktninger til Melhus kommune i tida framover. Mange av flyktningene vil ha behov for mye hjelp.

I første omgang samler vi inn klær. Klærne må være rene og pene.

Vi tar også imot leker, bilstoler og barnevogner. Vi er usikre på hvor mye vi trenger og hvor mye som kommer inn, og vi stopper å ta imot slikt utstyr hvis vi ser at vi har et godt utvalg.

Mottak i Melhus sentrum

Vi tar imot klær og utstyr i Pottenvegen 3 i Melhus sentrum. Dette er de tidligere lokalene til Gullkornet Bruktbutikk.

Første dag med klesinnsamling blir torsdag 31. mars kl. 15-18. Frivillige fra Melhus Røde Kors Omsorg og Saniteten vil være til stede og ta imot det som blir innlevert.

Vi vil kunngjøre nye dager for innsamling senere.

Søker frivillige

For at de skal bli tatt godt imot og trives i Melhus, vil vi trenge at innbyggere og frivillige bryr seg og hjelper til.

De som ønsker å bidra som frivillig kan søke opp gruppa «Bistand til flyktninger i Melhus» i appen Nyby.

Der vil Frivilligsentralen og Flyktningetjenesten legge ut forskjellige typer forespørsler om hjelp til flyktninger.

Til å begynne med er vi på jakt etter frivillige som kan hjelpe til med å ta mot klær og utstyr og sortere dette, slik at flyktningene kan komme og å hente det de trenger etter behov.

Det kan også bli behov for bærehjelp når flyktningene skal inn i bolig osv. Etter hvert vil det bli naturlig å legge ut andre typer forespørsler som å hjelpe til på aktiviteter for flyktninger, ta en kopp kaffe, gå en tur og andre sosiale tiltak.

Du kan også ta kontakt med Frivilligsentralen på e-post eller på tlf. 90278305 hvis du ønsker å bidra.