Da de i fjor inviterte alle elevene på ungdomsskolene i Melhus til et ærlig og direkte møte med sexolog Beate Alstad, fikk ungdomsrådet mye oppmerksomhet.

Her kan du lese om fjorårets arrangement på våre hjemmesider.

Vil ha ny og forbedret seksualundervisning

Mandag 27. januar gjentar de suksessen. Alle elever i 8., 9. og 10. trinn på de tre ungdomsskolene i kommunen er invitert. I tillegg til å være sexolog, er også Beate Alstad klinisk spesialist i psykiatrisk sykepleie, veileder og familieterapeut.

Og i år får også foreldrene sjansen til å få med seg foredraget. Det skjer klokka 18 samme dag. 

John Oddvar Bodsberg er nestleder i Melhus ungdomsråd, og han gjentar at målet er å forbedre seksualundervisninga som gis i Melhus kommune.

Hvordan snakker vi med de unge?

- Vi evaluerte etter arrangementet i fjor, og de fleste tilbakemeldingene vi fikk var veldig positive. De ønsket at dette ble et årlig arrangement. Og en god del av tilbakemeldingene gikk på at dette burde foreldrene også få med seg, forteller Kristin Johnsen som er ansvarlig for ungdomsrådet og koordinator for samordning av lokale kriminalitetsforebyggende tiltak, også kalt SLT-koordinator, i Melhus kommune.  

Foredraget vil dreie seg om mye av det samme, men med et foreldreperspektiv på tematikken.

- Det blir blant annet tips om hvordan vi skal snakke med barna om sex og porno. Hva skal vi si, hvordan skal vi si det? illustrerer Kristin Johnsen.

Politisk behandling av saken

Etter foredraget i fjor, spilte ungdomsrådet inn endring av seksualundervisningen i melhusskolen inn som sak for politikerne. Det var oppe i det som den gang var komité for helse og omsorg, og komité for oppvekst og kultur, før det ble endelig behandlet i kommunestyret i juni 2019. Der ble det besluttet at det skal inngås en samarbeidsavtale mellom ungdomsrådet, skolene og skolehelsetjenesten fra og med inneværende skoleår. 

Ungdomsrådet har i tillegg sendt inn en høringsuttalelse til Utdanningsdirektoratet om seksualundervisning i skolen, som et innspill til den nye læreplanen.

Ungdomsrådet håper at kulturhuset fylles opp. Det er gratis, og det er første mann til mølla. Velkommen!

Tid og sted: Melhus rådhus, mandag 27. januar klokka 18:00

Les mer om arrangementet på Melhus ungdomsråd sine facebook-sider.