Vedtaket om betaling ble gjort i kommunestyret i 2019, og innføres andre kvartal 2020.

Hvorfor innføres det egenandel?

Bakgrunnen er at de tradisjonelle analoge løsningene vil slutte å fungere etter hvert som nettet for fasttelefoni kuttes. De nye digitale trygghetsalarmene er velfungerende og godt testet, med bedre funksjonalitet. De er i tillegg koblet opp mot et eget responssenter som er lokalisert på Stjørdal (Værnesregionen). Dette gjør at vi kan tilby en modernisert tjeneste med bedre kvalitet og økt trygghet for brukeren.

Hva innebærer ordningen?

Den nye ordningen innebærer at de som har trygghetsalarm leier denne av kommunen for en fast månedspris. Med integrert SIM-kort slipper brukerne også å betale etableringsavgift og tellerskritt, slik man måtte tidligere. Egenandelen er per i dag satt til 100 og 250 kr/mnd., differensiert på bakgrunn av inntekt. Skillet går ved 2G (per i dag 199.716 kr). De som har trygghetsalarm som et ledd i nødvendig helsehjelp, eller som erstatning for annen helsehjelp, unntas. Melhus kommune sørger for alt det praktiske knyttet til installasjon, oppsett og vedlikehold.

Trenger jeg å foreta meg noe?

Dersom du allerede har trygghetsalarm, vil du automatisk bli kontaktet av Melhus kommune. Du trenger med andre ord ikke å gjøre noe før du får en henvendelse fra oss.

Det er helse- og velferdskontoret som tar imot henvendelser og søknader, vurderer hvilket tjenestebehov du har og fatter vedtak. Se Melhus kommune sine hjemmesider for kontaktopplysninger og mer informasjon om søknadsprosess knyttet til trygghetsalarm.

Du finner ytterligere informasjon om temaet hos helsenorge.no. Her finner du også pasient- og brukerrettighetsloven, samt forskrift om egenandel for kommunale helse- og omsorgstjenester.