Eksempel på et produkt som Spikergutta EB har lagd. Foto: Spikergutta EBs Facebookside
Eksempel på et produkt som Spikergutta EB har lagd. Foto: Spikergutta EBs Facebookside

Premien er på 5000 kroner, og den bestemte de seg for å gi til Naimas barnehjem i Melhus kommunes vennskapskommune Taveta i Kenya.

Spikergutta EB består av Jo Vetle Haugen, Bo Heine Haugen, Eskil Moen Monsen, Martin Rånes og Aleksander Øye som går på 10. trinn på Gimse ungdomsskole. De lager blant annet fine kunstbilder der de bruker teknikken med å tvinne tråd rundt spikre satt opp i ulike mønstre. Se hjemmesiden deres og følg Spikergutta på Facebook.

Flere priser

- Vi er litt målløse av at vi gjorde det så bra, forteller en glad miljøterapeut Grete Sunnset Skjærvold. Hun underviser elevene i valgfaget "produksjon av varer og tjenester", og var med dem på fylkesmesterskapet. 

I tillegg til prisen for fylkets beste elevbedrift, mottok de disse prisene:

  • Beste markedsføring: 1. plass
  • Beste økonomi: 3. plass
  • Beste logo: 3. plass

Melhus ungdomsråd

Torsdag i forrige uke fikk de unge entreprenørene besøk fra Melhus ungdomsråd, som siden 2011 har hatt et tett samarbeid med barnehjemmet i Taveta. Ny leder av Ungdomsrådet, Marianne Nordhaug, delte ut diplom og takket for at de valgte å gi premiepengene akkurat til dette formålet. Pengene skal gå til innkjøp av skolesekker, skrivesaker og sokker, samt til feiring av høytiden Id.

Les mer om samarbeidet med Taveta

Foto øverst: Melhus kommune/Kristin Johnsen