I går la norske myndigheter frem sin plan for videre håndtering av covid-19, og en tidsplan for nedbygging av de mest inngripende tiltakene. Dette innebærer blant annet at grunnskoler og voksenopplæring skal åpne for alle elever i løpet av neste uke.

Nye veiledere

Helsedirektoratet har kommet med reviderte veiledere for smittevern, noe som betyr enkelte nye råd og utdypende forklaringer. Det forutsettes at disse kravene følges, og med bakgrunn i dette vil de fleste skolene i Melhus ha planleggingsdag på mandag og alle vil åpne på tirsdag. Smitteverntiltakene gjør det vanskelig å drive som normalt, og skolene har lokalt handlingsrom for å gjøre tilpasninger.

– All drift vil henge sammen med smittevern og fysisk areal. Målet er uansett å gi best mulig opplæringstilbud til flest mulig elever, forteller kommunalsjef for oppvekst og kultur, Nina Hoseth.

– Det er jobbet godt på alle plan i melhusskolene i denne perioden, ikke minst med smittevernveilederen som kom i april. Nå vil vi bruke mandagen til å gjøre de siste forberedelsene for å sikre en trygg arena for både elever og ansatte. Vi gleder oss til å få elevene tilbake, og få en god og lærerik periode frem mot sommeren.

Spørsmål

Detaljer og informasjon til foreldre og foresatte vil komme fra den enkelte skole, og eventuelle spørsmål om praktiske forhold rettes også dit.

Voksenopplæring

Voksenopplæringen åpner også i uke 20. Lærerne starter mandag 11. mai, før det åpnes opp for elevene onsdag 13. mai.

Skoleskyss

Offentlig transport bør unngås hvis det er mulig. Hvis elevene tar skolebuss må de huske å holde god avstand, både mens de venter på bussen og ombord.

For øvrig henvises det til AtB sine hjemmesider for oppdatert informasjon om temaet.

 

Mer informasjon:

> Se Utdanningsdirektoratet sine hjemmesider for overordnet informasjon om skole og koronasituasjonen  

> Les veilederen for skolene på udir.no

> Film om smittevernråd i barnehager, skoler og samfunnet