Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden
Hovin skole gjorde flott innsatsn i Lego League 2015

Flott innsats fra Hovin skole i Lego League 2015

Hovin skole stilte med ett lag til årets skandinaviske finale i Lego League 28. november. Finalen fant sted i Mo i Rana. Laget, som besto av elever fra 5-7. trinn, het Hovin Trash Fighters, og vant førstepris for markedsføring og robotkjøring i den regionale finalen på NTNU Gløshaugen, der 26 lag deltok. Det andre laget fra Hovin som deltok i den regionale finalen het Trash Trek. De kom til finalen i forskningpresentasjon, der de gjorde det sterkt ved å bli blant de fire beste. De fikk også fjerdeplass på robotkjøringen. Les mer fra konkurransen i Trønderbladet. Elevene fra Hovin laget også en musikkvideo i oppladningen til konkurransen, der ordfører Gunnar Krogstad også deltok.  I den skandinaviske finalen fikk Hovin Trash Fighters en imponerende 11. plass for robotkjøring. Les mer her.

Tema for årets Lego League-konkurranse var avfall, og oppgaven var å finne en problemstilling knyttet til dagens avfallshåndtering. Først var det nødvendig å innhente informasjon om temaet. Deretter skulle elevene designe en nyskapende løsning på avfallsproblemene. I tillegg var det en oppgave som gikk ut på å bygge og programmere roboter. I konkurransen ble det i tillegg til prisen for robotkjøring delt ut markedsføringspris, teknologipris og samarbeidspris. Prosjekt Klima, miljø og livsstil ved Signy R. Overbye bidro med informasjon om avfall til elevene i forkant av konkurransen. Her fikk elevene innblikk i veksten i avfallsmengdene, hva som er hovedmålet for den nasjonale og lokale avfallspolitikken, og deretter hva som gjøres i dag for å håndtere avfallsmengdene.

IMG_6068.JPG

Hovin skole har bidratt med kreative og nyskapende løsninger som kanskje kan komme til nytte i årene fremover. Gratulasjoner går til Hovin skole for imponerende resultat i sterk konkurranse med skoler fra hele Skandinavia!

Skjema