Nesten alle vet at et passord er privat. Likevel hender det at vi deler det med andre. Det kan skje bevisst eller i vanvare, men dette nøkkelordet er faktisk bare ditt!

Les mer på www.nettvett.no

Datasikkerhet – vårt felles ansvar
Angrepene på våre datasystemer har økt betraktelig den siste tiden. Omfanget er stort, og ett sikkerhetsbrudd vil påvirke oss alle. Melhus kommune har i likhet med mange andre organisasjoner fått testet sikkerhetssystemene sine under koronakrisen. Vi står godt rustet, men blir samtidig hjelpeløse når de som vil inn får tilbud om nøkkelen. Når nøkkelen er delt ut, havner vi alle i fellesskap på svartelisten til store aktører som Microsoft og Google, og vi blir ikke friskmeldt så lenge det stadig deles ut nye nøkler. For å forhindre nye hull i det digitale sikkerhetsgjerdet må alle, uansett posisjon, ta ansvar.

Ikke del passordet ditt!
Svindelforsøkene skjer i all hovedsak via e-post. Det viktigste du som ansatt i Melhus kommune kan bidra med, er uansett å aldri dele passordet ditt med andre! Dersom noen ber om din brukerinformasjon, prøver de å få tilgang til kontoen din! Problemet oppstår hovedsakelig når du oppgir ditt brukernavn og passord. Ingen seriøse aktører vil be deg om denne informasjonen på e-post, og ditt passord er bare ditt, uansett. Mistenke du at noen kjenner til passordet ditt, bør du endre det!

Mistenker du sikkerhetsbrudd?
Det er viktig at vi får beskjed så raskt som mulig dersom du har oppgitt sensitiv informasjon eller mistenker at det kan ha skjedd et sikkerhetsbrudd knyttet til din bruker. Jo raskere ting blir oppdaget og håndtert, jo mindre blir konsekvensene.
Ta kontakt på support@itmidt.no