Planprogrammet for «Knutepunktet» gnr./bnr. 91/8, 91/44, 91/62, 91/63, 91/77 med flere, ligger nå til offentlig ettersyn. Dette i samsvar med Plan- og bygningsloven §§ 4-1 og 12-9.

Bakgrunn og formål

I områdeplan for Melhus sentrum (15/3426) er et avgrenset område satt av til kollektivknutepunkt/sentrumsformål, og skal sammen med torg og tilknyttende infrastruktur detaljreguleres. 

Detaljreguleringen Knutepunktet (tidligere kalt detaljregulering for Melhus skysstasjon) får vesentlig virkning for Melhus kommune, og er derfor også av stor offentlig interesse. Knutepunktet, som kan ha vesentlige virkninger for miljø og samfunn, skal i samsvar med Plan- og bygningsloven, ha et eget planprogram. Dette vil gi et bedre grunnlag for planoppstart av detaljreguleringen, jamfør Lovkommentarer Plan- og bygningsloven §4-1.

For planområdet er rammene rundt, behov og omfang vurdert til å være for uklar til å starte en reguleringsplan. Planoppstart av detaljregulering vil derfor skje etter høringen av planprogrammet.

Planprogrammet
Planprogrammet gjør rede for formålet med planarbeidet, planprosessen, opplegget for medvirkning, hvilke alternativer som vil bli vurdert og behovet for utredninger.

Planprogram for Knutepunktet (PFD)

Planområdet
Området ligger tilknyttet kollektivknutepunkt/sentrumsformål (KKP/S) og skal sammen med torg (o_TG3) og tilknyttende infrastruktur være utgangspunkt for planavgrensning. Dette gjelder gnr./bnr.: 91/8, 91/44, 91/62, 91/63, 91/77 med flere. Den endelige avgrensningen for planområdet er ikke satt. Planavgrensning og eierforhold blir nærmere avklart i prosessen fram mot et vedtatt planprogram.  

Planens formål

Planen skal videreføre formålene som ligger til grunn i Områdeplanen for Melhus sentrum. Dette innebærer kollektivknutepunkt, sentrumsformål og torg.  

Dette er planens hovedformål: 

  • Knutepunktet skal bli et levende byrom
  • Etablere et effektivt kollektivknutepunkt
  • Bidra til en helhetlig og estetisk stedsutforming

Rammer

  • Områderegulering for Melhus sentrum er juridisk bindende, vedtatt 24.09.2019 i sak 15/3426
  • Planprogrammet redegjør nærmere for nasjonale, regionale og lokale føringer.

Innspill til planprogrammet

Gjennom høringen kan du være med å påvirke prosessen; hvilke spørsmål som er viktige, hva som bør utredes, hvilke aktører skal med og opplegg for medvirkning. 
Det er spesielt relevant med innspill til:

• Planavgrensning og omfang

• Aktuelle utredninger

• Hvordan vi best mulig kan legge opp til en bred medvirkning

• Eierforhold og deltagere

Har du innspill til planprogrammet kan de sendes på e-post eller til Melhus kommune v/Plan, postboks 55, 7221 Melhus.

Frist for innspill er 25. mars 2022. 

Videre saksgang 

Alle innspill til planprogrammet vurderes, og legger grunnlag for oppstart av detaljert reguleringsplan. Oppstart av reguleringsarbeidet blir varslet. I reguleringsprosessen blir det mulig å gi mer konkrete tilbakemeldinger til planinitiativet. Planprogrammet redegjør nærmere for prosess og medvirkning.  

Når planforslaget legges ut til offentlig ettersyn får berørte parter varsel om dette og kan komme med merknader innen en frist. Offentlig ettersyn blir kunngjort på kommunens hjemmesider.

Kontakt oss ved spørsmål

Er det noe du lurer på kan du sende oss en e-post eller ta kontakt med rådgiver for Plan, Sølve Christiansen på telefonnummer 975 48 277.

I tiden framover kan du også følge med på www.melhus.kommune.no/knutepunktet. Her ligger det oppdatert informasjon om prosjektet.

Dokumenter

1. Planprogram (PDF)

2. Saksframlegg planprogram (PDF)

3. Vedtak om offentlig ettersyn (PDF)