Restriksjonene omfatter de tre helse- og omsorgssenter (Buen, Hølonda, Horg) og kommunens bofellesskap, og vil påvirke både pårørende og de som bruker bygningene til andre aktiviteter.

Eksterne aktiviteter utgår

Besøk til beboerne på sykehjemmene begrenses til nærmeste pårørende. Kafé og kantiner i helse- og omsorgssentrene vil bli stengt for alle utenom beboere og ansatte som er på jobb. I tillegg betyr tiltaket at de aktuelle byggene stenges for eksterne aktiviteter, inkludert fritidsaktiviteter som for eksempel korøving, dans, klubb og bassengaktivitet. Restriksjonene gjelder inntil annen beskjed blir gitt.

Forebyggende tiltak

Det gjøres oppmerksom på at dette er et forebyggende tiltak for å beskytte en sårbar gruppe og samtidig unngå å overbelaste viktige samfunnsstrukturer. Det er på nåværende tidspunkt ikke påvist koronasmitte ved noen av sykehjemmene i Melhus eller i kommunen forøvrig.

Restriksjonene gjelder ikke kommunens driftspersonell og eksterne leverandører med oppdrag på helse- og omsorgssentrene. For disse gjelder vanlige råd om at de må være friske og symptomfrie.

Melhus kommune følger råd fra nasjonale myndigheter. Ytterligere restriksjoner er foreløpig ikke aktuelt, men kommunen følger nøye med og gjør daglige vurderinger av situasjonen.