Endret status 

Sentrale myndigheter innførte nylig en inndeling av smitteverntiltak i form av en trafikklysmodell med grønt, gult og rødt nivå, avhengig av smittesituasjonen i samfunnet. Melhus er for øyeblikket vurdert å være på grønt. Utover de tre tilfellene som er rapportert, er det ikke andre kjente smittetilfeller i kommunen. De siste ukene har det kun vært 1-2 pasienter innom klinikken per dag, og dagens smittesituasjon tilsier ikke at det er behov for denne typen tiltak. Dersom situasjonen snur, er man imidlertid rigget for å starte opp igjen på kort varsel.  

Testing 

Melhus kommune sitt testteam vil være operativt til og med torsdag 25. juni 2020. Prøvetaking skal etter dette hovedsakelig skje hos fastlegene. I tillegg opprettes det et samarbeid med Trondheim kommune og prøvetakingsklinikken på Leüthenhaven, med varighet ut august. Timebestilling må fremdeles skje via fastlege. Det er også opprettet en mobil løsning (testbil), som vil bli vurdert benyttet i spesielle tilfeller. 

Fra samme dato tas også kommunens koronatelefon ned. Ved spørsmål oppfordres det til å ringe den nasjonale informasjonstelefonen på 815 55 015 (hverdager kl. 08:00-15:30). Se for øvrig Folkehelseinstituttet sine hjemmesider