– Enheten er tiltenkt pasienter med luftveissymptomer som har behov for lege og helsetjenester, og som ikke får lov til å møte på fastlegekontoret av smittevernhensyn. Også testing for koronavirus skal skje ved klinikken. Dette betyr økt sikkerhet for både pasienter og helsepersonell, forteller kommunalsjef for helse og velferd, Trude Wikdahl.

Gode rutiner

Lokalet er rigget, prosedyrer er på plass og sykepleierne og legene som bemanner klinikken har gjennomført vellykkede testkjøringer for å sikre godt smittevern og høy pasientsikkerhet. Foreløpig vil den være åpen på mandag og fredag, men kommunen har løsninger for utvidet åpningstid dersom trykket skulle øke i tiden fremover.

Må ha henvisning

Det presiseres at det ikke er mulig med direkte oppmøte, og at pasienter kun mottas etter henvisning fra lege.
– Det er ikke kapasitet til å teste alle for koronavirus eller luftveisinfeksjon, og Melhus kommune forholder seg fremdeles til nasjonale føringer på dette området. Det betyr at vi fortsetter med den samme praksisen som har vært gjeldende den siste tiden, der du må ringe fastlegen din først, forklarer Wikdahl.
Pasientene møter til oppsatt tid, og venter ute eller i egen bil til de blir hentet for undersøkelse. Det samme gjelder personer som skal testes for korona. Det blir ikke mulig å oppholde seg i fellesarealer, og man blir henvist til egne rom.