Det er en forutsetning at all aktivitet må gjennomføres på en måte som sikrer at Helsedirektoratets anbefalinger om samling av personer og samling i gruppe overholdes.

Idrettsarrangementer og organisert idrettsaktivitet innendørs og utendørs hvor personer fysisk møtes er fremdeles forbudt. Dette følger av Covid-19-forskriften § 13 bokstav b.

Fem personer – To meter

Blant tiltakene er at treningsgruppene ikke kan bestå av flere enn fem personer. Aktivitet med fysisk nærkontakt er ikke tillatt, og det skal være minst to meter mellom hver enkelt deltaker. Ved aktiviteter for barn og unge skal det være en voksenperson tilstede som kan sørge for at aktiviteten utøves i samsvar med anbefalinger fra offentlige helsemyndigheter. Folkehelseinstituttet har bestemt at det ikke er tillatt å bruke garderobeanlegg. Norges Idrettsforbund presiserer at den viktigste oppgaven for idretten i dagens situasjon, er å bidra til å hindre spredning av koronaviruset når det utøves idrettsaktivitet.

Vi anbefaler alle å sette seg godt inn i de fellesidrettslige anbefalingene som er utarbeidet av NIF og Helsedirektoratet: 

Norges idrettsforbunds anbefaling til utøvelse av idrettsaktivitet
 

Helsedirektoratets veiledning og anbefalinger om idrettsaktivitet


Innendørsanlegg fremdeles stengt

Innendørsanlegg i Melhus forblir stengt inntil videre.