Påbudet gjelder alle reiser med buss, trikk og båt i- og til og fra Trondheim mellom klokken 07-09 og klokken 14-17, og ellers når det ikke er mulig å holde én meters avstand. Dette ble vedtatt av bystyret i Trondheim kommune tirsdag. Les mer om saken.

Hva har dette å si for kollektivreiser innad i Melhus kommune?

Melhus kommune oppfordrer innbyggerne til å følge det som er vedtatt av Trondheim kommune, men det er på nåværende tidspunkt ingen pålegg om bruk av munnbind i vår kommune.

Kommunestyret i Melhus drøftet saken tirsdag, og fulgte det helsefaglige rådet fra kommuneoverlege Aslak Jaryd Johansen om å foreløpig ikke innføre et midlertidig påbud i Melhus. Vi følger situasjonen følges nøye, og skulle smittetrykket øke vil det kunne bli innført påbud om munnbind også hos oss.

Hva har dette å si for kollektivreiser fra Melhus inn til Trondheim kommune?

- Alle kollektivreisende inn til Trondheim kommune, eller i Trondheim kommune må følge pålegget, sier kommuneoverlegen.

I vedtaket fra bystyret i Trondheim kommune heter det:

  • Påbud om bruk av munnbind ved buss, herunder regionbuss og flybuss, samt trikk og båt.
  • Påbudet gjelder hverdager mellom klokka 07-09, og mellom klokken 14-17, og ellers når passasjerer ikke kan overholde én meters avstand til hverandre.
  • Påbudet gjelder ikke barn 12 år og yngre, eller personer som av medisinske eller andre årsaker ikke kan bruke munnbind.
  • Påbud om bruk av munnbind for sjåfører og passasjerer i drosje. Kravet gjelder ikke barn 12 år og yngre, eller personer som av medisinske eller andre årsaker ikke kan bruke munnbind. Bystyret oppfordrer nabokommuner til å vedta tilsvarende forskrift, for å ivareta smittevern ved kollektivreiser på tvers av kommuner.

Videre er transportselskapene pålagt å informere reisende om god munnbind-hygiene, ved at tøymunnbind byttes ut og vaskes mellom hver gang det brukes. Les om munnbindbruk på Folkehelseinstituttets sider.

Mer informasjon på Trondheim kommunes sider.

Bilde om munnbind.jpg