Alle som kommer fra land og områder med høy eller særlig høy smitte skal i karantene i ti døgn. Den skal gjennomføres på karantenehotell, og må fullføres selv om du tester negativt. Les om reglene på regjeringen.no. Anbefalingen er å unngå unødvendige reiser til utlandet. 

Regler for innreise til Norge, Helsedirektoratet (PDF)

Karantenehotell for Trøndelag

Scandic Hell på Stjørdal er felles karantenehotell for hele Trøndelag, og har et eget bygg som benyttes til dette formålet. Hotellet sørger for alle nødvendige måltider, samt nytt sengetøy, håndklær og alt av nødvendige hygieneartikler. De står også for renhold og smittesanering av rommene mellom hvert opphold.

Lander du på Trondheim lufthavn Værnes, vil du som hovedregel måtte gå til hotellet. Dersom du ikke er i stand til det, blir du kjørt i en smittesikker bil.

Hvis du kommer over andre grenseoverganger, havner eller flyplasser i fylket, kan du kjøre bil direkte til karantenehotellet. Stedlig politi på disse overgangene tar kontakt med hotellet for å informere om at du kommer. Dersom du ikke kjører eller ikke er i stand til å kjøre selv, blir du transportert i en smittesikker bil av vekter.

Fem unntak fra ordningen med karantenehotell:

  • De som er bosatt i eller eier bolig i Norge, og som oppholder seg i boligen eller på annet egnet oppholdssted

  • De som har kommet til Norge for å utføre arbeid eller oppdrag, og har en arbeids- eller oppdragsgiver som har sørget for et egnet oppholdssted med enerom i karantenetiden

  • Asylsøkere og overføringsflyktninger som har egne ordninger

  • De som er folkeregistrert som bosatt og de som har meldt flytting til Norge, selv om de ennå ikke er folkeregistrert

  • Norske studenter som studerer i ett av de nordiske landene. De trenger ikke gjennomføre karantenen på karantenehotell selv om de ikke er folkeregistrert i Norge

Reglene kan endre seg raskt, det er viktig å holde seg orientert dersom du skal reise.

Her finner du informasjon

Helsedirektoratet: Informasjon til reisende som ankommer Norge (covid-19)

Regler for innreisende til Norge fra Helsedirektoratet (PDF)

Folkehelseinstituttet: Smittevernråd for reise og innreisekarantene

Information about this in different languages on the webpage of The Norwegian Directorate of Health (Helsedirektoratet).