Fellesskapet Smak og opplev Melhus er igjen blitt kåret til Matfestivalens 2. beste stand i konkurranse med 170 andre utstillere.

Etter en helhetlig vurdering satt juryen igjen med tre nominerte, Melhus, Frosta og Fornes Gård, der sistnevnte gikk av med seieren. Men andreplass er i seg selv en seier i konkurranse med så mange, og på Matfestivalens hjemmeside kan følgende rosende ord leses om Smak og opplev Melhus:

Melhus får skryt for enormt mange detaljer og helhetlig stand, mangfold av produkter og bra varetrykk. De er serviceinnstilte og positivt oppsøkende, og forteller historien om maten. De selger Melhus som helhetlig matdestinasjon, i tillegg har de gode produkt. Bakeren selv var til stede og skaper en ekstra opplevelse. De har en fin stand og har artige detaljer med tanke på kystsmak, som jo er årets tema på Trøndersk Matfestival!

På festivalens første dag var det stort besøk og godt salg. Stemningen var på topp i innbydende teltet der tilbyderne fra Melhus var samlet. Mangfoldet av produkter var godt synlig og fristet til en smak og god handel. For å nevne noe var det mulig å smake festsuppe og kjøtt fra Haugen Gård, sveler fra Mærkevare, pølser og potet fra Medalhus Andelslandbruk, ferske croissanter fra Moulangerie, wienerbrød og tekake fra Melhus Bakeri og deilig basilikumaioli fra Schei Jakobsen café og interiør i kombinasjon med ølsprøtt fra Melhus bakeri og spekemat fra Eidsmo Kjøtt. I år var det også mulig å smake og kjøpe te fra Gravraak Teateliér!

Smak og Opplev Melhus er felleskap som skal levere lokal mat og ekte opplevelser, og det er nettopp det de gjør på Matfestivalen. Når alle er samlet i samme telt får de besøkende se hvilket mangfold av produkter som kommer fra landbruksbygda Melhus. Les mer om det som skjer på Matfestivalen på Smak og opplev Melhus sin facebookside https://www.facebook.com/smakogopplevmelhus/.  

 

Bilde fra standen
Catrine Jakobsen fra Schei Jakobsen Café og interiør i strålende humør på festivalens første dag

 

Bilde av stolte tilbydere

Stolte tilbydere av mat fra Melhus! Fra venstre Asle Hårsaker, Inger Mærk, Fritz Arne Haugen, Svanhild Sandløkk, Astrid Sæther og Amalie Stendahl

 

Bilde av ferske croissanter

Ferske croissanter fra Moulangerie på Moe Gård fristet mange. Fra venstre Kjersti Flatås og Anita Forbord

Bilde av bakevarer og te

Lars Utseth fra Melhus Bakeri og Hanne Charlotte Heggberget kunne by på et mangfold av bakevarer og te

 

Bilde av wienerbrød

Deilige wienerbrød fra Melhus Bakeri