Denne uka tok ordfører Einar Gimse-Syrstad, varaordfører Fritz Arne Haugen og Karens Gunnes i Næringsforeningen i Trondheimsregionen kurset. 

– Det var et veldig nyttig kurs. Jeg oppfordrer sterkt butikker og andre som yter service til å ta dette kurset, sier ordfører Gimse-Syrstad.  

Hva består kurset av?

– I kurset får deltakerne grunnleggende kunnskap om demens, samt gode råd og tips om hvordan de kan løse situasjoner som kan oppstå med demente. Det handler mye om å se og skjønne tegn, og å vite hva du skal gjøre i gitte situasjoner, sier Tove Bjørklund i Hukommelsesteamet i Melhus kommune. 

Kurset tar om lag 1,5 timer og består av en presentasjon og noen korte filmer om demens. En brosjyre om å gi god service til personer med demens er også en del av kursopplegget.

Ved gjennomført kurs får bedrifter som har deltatt et klistremerke, som viser at ansatte har kunnskap om personer med demens.

Kurset er utviklet av Nasjonalforeningen for folkehelsen.

Ønsker din bedrift å delta?

Ta kontakt med Hukommelsesteamet i Melhus kommune.

– Vi kan arrangere kursene når det måtte passe for deltakerne. Vi kan både arrangere kurs for enkeltbedrifter og legge til rette for at flere bedrifter kan komme samtidig. Det er bare å ta kontakt med oss, sier Bjørklund.

Demensvennlig samfunn

Over 100.000 mennesker i Norge har demens og minst 60 prosent av dem bor i sine egne hjem. Mange med demens opplever isolasjon og ensomhet. De ville hatt muligheter til å være mer aktive og selvhjulpne, dersom samfunnet hadde vært bedre tilrettelagt for dem. 

I årene som kommer vil stadig flere få demens, og det vil bli et behov for å legge bedre til rette slik at personer med demens lettere kan fortsette å delta i lokalmiljøet.

Et demensvennlig samfunn handler om å inkludere personer med demens og deres pårørende. Et slikt samfunn gjør det enklere og tryggere for personer med demens å mestre hverdagslige aktiviteter.

Melhus kommune har signert avtale med Nasjonalforeningen for folkehelsen om at vi skal være en demensvennlig kommune. Dette kurset er et av tiltakene i avtalen.