Formannskapet har i møte 26.04.2016, sak 44/16, fattet følgende vedtak:

I medhold av plan- og bygningslovens § 12-10 legges forslag til detaljplan for Sandbakken boligfelt med planbeskrivelse, plankart og reguleringsbestemmelser ut til offentlig ettersyn og sendes på høring. Det legges ved ROS-analyse, VA-plan og geoteknisk rapport.

Planforslaget er i tråd med overordnet plan og tilstrekkelig opplyst til at det kan legges ut til offentlig ettersyn og sendes på høring. Imidlertid skal det i høringsperioden foretas en konkret vurdering/undersøkelse om grunnvannsressursen kan benyttes til oppvarming før planen tas opp til andregangsbehandling.

Før planen legges ut til offentlig ettersyn og sendes på høring må følgende endringer foretas:

  • Bestemmelsens pkt. 1.1.3 om frittliggende boliger tas ut.

  • For delområdene BF17 og BF18 tas bestemmelsen pkt. 1.2.1 ut, og følgende føres inn:

    • Det må gjennomføres grunnundersøkelser før byggearbeider kan igangsettes.

    • Grad av utnytting skal ikke overstige 35 % BYA. Ved søknad om tillatelse til tiltak skal det vedlegges detaljert utomhusplan som viser parkering, samt leke- og uteoppholdsarealer i henhold til gjeldende norm for leke- og uteoppholdsarealer i Melhus kommune.

    • Pkt. 1.1.2, 1.1.4, 1.1.6 i bestemmelsene om BF1-BF16 tas inn for også å gjelde BF17 og BF18

  • Det må foretas en vurdering av de miljørettslige prinsippene i §§ 8-12 jfr. § 7 i naturmangfoldloven.

Hensikten med planen er å legge til rette for 16 eneboligtomter, med mulighet for inntil 2 boenheter på 3 av tomtene.

Planforslaget kan ses her eller via kommunens kartløsning. Endringer som i vedtaket må foretas før planen legges ut til offentlig ettersyn og sendes på høring er gjennomført. Plandokumentene er dermed oppdatert med de siste endringene.

Innspill eller merknader sendes via post til Melhus kommune v/Arealforvaltning, Rådhusvegen 2, 7224 Melhus, eller via e-post til postmottak@melhus.kommune.no innen 24.06.2016.