Formannskapet har i møte 26.04.2016, sak 43/16, fattet følgende vedtak:

Melhus Kommune vedtar at forslag til detaljplan deponi Langland Nedre, med plankart, bestemmelser og planomtale, legges ut til høring og offentlig ettersyn, på betingelse av at følgende punkter tas inn i planforslaget. Planen blir ikke lagt ut før endringene er gjennomført.

  1. Planbeskrivelsen sier at vasking skal foregå på planområdet, i motsetning til bestemmelsene som sier det motsatte. Planbeskrivelsen må rettes.

  2. Planbeskrivelsen må være konsekvent og konkret på at avrenning til Kaldvella er problematisk.

  3. Vedlikehold/sikring av elvebredd er et inngrep, virkningene av dette må framkomme i punkt 11.7.2 Maigull. Tiltak i vassdrag ikke er i tråd med arealformålet LNF, dette må fremgå av planbeskrivelsen.

  4. Rekkefølgekrav om kulturminner må endres til at planen ikke kan iverksettes før området er frigitt av kulturminnemyndighetene.

  5. Hensyn til sandsvaler må tas inn i bestemmelsene, jf. planbeskrivelse punkt 11.7.3.

  6. Avsnitt i bestemmelser om unntak fra driftstider må tilføres at unntak kun kan gjøres etter tillatelse fra Melhus kommune.

     

Vedtaket er hjemlet i Plan- og bygningsloven § 12-10.

Påkrevde endringer er gjennomført, og planforslaget legges derfor ut til høring og offentlig ettersyn.

Planforslaget kan ses her: Melhus kommunes planinnsyn

Innspill eller merknader sendes Melhus kommune, Arealforvaltning, 7224 Melhus, via ordinær post eller e-post: postmottak@melhus.kommune.no innen 09.08.2016.