- I min rolle som hovedverneombud blir det viktig å få oversikt over hvor skoen trykker. Vi har jo gode systemer i kommunen, så da gjelder det å bruke de verktøyene vi har. Jeg ønsker å bidra til at klar og tydelig informasjon ligger lett tilgjengelig. God kommunikasjon skaper trivsel på jobb, sier Jørgen.

Bakgrunn fra skole og offentlig engasjement

Til daglig jobber Jørgen som faglærer på Høyeggen skole. I tillegg er han kommunestyrerepresentant og nestleder i Melhus Arbeiderparti, medlem av Utvalg for helse, oppvekst og kultur, og nestleder i Melhus skolekorps. 

- Lærerrollen er alltid gøy. Barnas framtid er noe jeg brenner for, og jeg blir ofte satt på prøve. Når jeg for eksempel underviser om demokrati og samfunnsdeltakelse har jeg måttet spørre, hvor flink er jeg til dette selv? Det er nok derfor jeg også har involvert meg i politikken.

Som nestleder i skolekorpset har Jørgen ansvar for arbeidsforholdet til tre profesjonelle dirigenter i tillegg til 75 musikanter mellom 8 og 21 år. Nå tar politikken stadig mer plass i dagliglivet.

- Det har vært en bratt læringskurve og det politiske vervet krever ryddighet. Men jeg er ikke redd for å stille spørsmål og liker å se mange sider av en sak. Det er sjelden jeg aksepterer ting som de er bare for å bli ferdig med det.

Som pedagog vil Jørgens ekspertise komme godt med når ny teknologi skal tas i bruk i kommunen, slik som for eksempel Helseplattformen. Omstillingen vil påvirke mange ansatte i tiden framover. 

- Min erfaring med å undervise voksne i ny teknologi gjør at jeg ser mye potensial i menneskene rundt meg. Jeg har forståelse for at endring kan være vanskelig, og har ambisjoner om å være en god støttespiller i krevende prosesser som dette. 

Travel hverdag med mange hatter

Jørgen bor i Melhus med kone og to barn på 10 og 12, og hunden Juster. Som foreldre er de begge engasjerte utenfor jobb. Kona som nestleder i FAU og Jørgen med sine offentlige verv. Balansen krever en del planlegging. 

-  Vi sier til barna våre at vi har lyst til å være med å hjelpe til. Det medfører at vi er mye borte, men den jobben vi gjør sørger for at vi gir dem en fin oppvekst. Ved å være eksempler på dette engasjementet viderefører vi dermed verdier som er viktige for oss. Vi kommer ut i stort pluss.