Velkommen til konferanse!

Billetter kjøper du her!

Konferansen «Vi skaper historie» bygger på Trøndelags nye visjon, og er en halvdagskonferanse for kulturaktører i Trøndelag som formidler regionens historie. Formålet er å skape en møteplass for bli bedre kjent med de ulike aktørenes formål, og se nærmere på hvordan vi sammen kan løfte og komplettere hverandre i vårt bidrag til å skape et kultursterkt Trøndelag med fokus på regionens historie.

Når vi skal skape vår fremtidige historie gjør vi lurt i å ta med oss kunnskapen om historien før oss. Historien vår er opphav til en rekke samfunnsverdier; kunnskap til videre forskning, næringsutvikling, perspektiv og verdidannelse, identitet og samhold for å nevne noe.

Ulike aktører bidrar med ulike innfallsvinklinger til- og ulik kompetanse i formidlingen av denne historien. Gjennom denne konferansen ønsker vi å se nærmere på hvordan vi i sterkere grad kan jobbe sammen, gjøre hverandre gode, og komplettere hverandre i vårt bidrag til å skape et kultursterkt Trøndelag. Trøndelagshistorien er omfattende, den har hatt nasjonal og internasjonal betydning, og har mange styrker også utenom de delene av historien som i sterkest grad løftes frem per i dag. Programmet vil bestå av foredrag, paneldebatt, speed dating og felles lunsj.

Hvem retter vi oss mot

Konferansen retter seg hovedsakelig mot det profesjonelle og semiprofesjonelle kulturfeltet, både offentlige og private aktører som spesifikt jobber med å formidle historie. Vi tror at historielærere, festivaler, museer, reiseliv, teaterlag, innovasjonsmiljø med flere kan dra nytte av et felles nettverk basert på vår felles regionale historie.

Program

Sagauka program konferanse