Kontaktinfo kemnerkontoret på Melhus

Kemnerkontoret omfatter kommunene Melhus, Skaun og Midtre Gauldal og holder til i Melhus rådhus.
Åpningstid: kl 09-15 mandag til fredag
Telefon: 72 85 80 90
E-post: kemnerkontoret@melhus.kommune.no.

Kontaktinfo skatteetaten

Skatteetaten har kontorer i Orkdal og i Trondheim. Skattekontoret i Trondheim holder til i Kongens gate 87 og har åpent mellom kl 09-14.30.
Telefonnummeret til skatteetaten er 800 80 000.
Det ligger mye informasjon på www.skatteetaten.no og https://www.skatteetaten.no/kontakt/.

Brev til skatteetaten sendes til Skatt Midt-Norge, Postboks 2060, 6402 Molde (fram til 01.01.2019).

Skattemeldingen kan sendes pr post til:

Skatteetaten 
postboks 4305
8608 Mo i Rana

Lage KID selv

https://www.skatteetaten.no/kid/

Husk at restskatten du skal betale i 2018, gjelder for inntektsåret 2017. Du må altså velge år 2017 når du skal lage KID. Velg også riktig kemnerkontor (søk på for eksempel Melhus).

Skatteoppgjørsdato

https://www.skatteetaten.no/person/skatt/skatteoppgjor/se-skatteoppgjoret-ditt/

Første skatteoppgjøret i 2018 er 27. juni. Deretter kommer skatteoppgjørene ukentlig fra 15. august til 25. oktober. Verken kemnerkontoret eller skattekontoret kan si på forhånd nøyaktig når du får skatteoppgjøret.

Tidspunkt for utsending av giroer for betaling av restskatt

Det står betalingsinformasjon i skatteoppgjøret som du kan bruke dersom du har fått restskatt. Restskatten forfaller tidligst 20. august. Har du fått restskatt på over 1.000 kr, blir restskatten automatisk delt i to terminer, med tidligste forfall 20. august og 24. september.

I år skal det framgå av betalingskortets del 2 om det er en eller to terminer av restskatten. Terminene kan se identiske ut, men har ulike forfallsdatoer.

Giroer for betaling av restskatt fra skatteoppgjøret i juni blir produsert kort tid etter skatteoppgjøret, men blir ikke sendt ut før et godt stykke ut i juli. Det kan derfor hende at du får tilsendt giroer selv om du allerede har betalt restskatten. Dersom du lurer på om innbetalingen er kommet inn, kan du kontakte kemnerkontoret på telefon 72 85 80 90.

Endre skattekort eller forskuddsskatt

Gå inn på skatteetaten.no og klikk på link for Person – skatt – Endre skattekort/forskuddsskatt. Lenke til Endre skattekort fører også til muligheten til å endre forskuddsskatten. Du må logge inn på Altinn med personlig kode for å søke om endring.