- Jeg synes det var helt supert å få dette oppdraget, sier Elin Krogstad.

Symaskina har gått varm

Hun har de siste dagene produsert intet mindre enn 120 munnbind i sin egen stue. Krogstad anslår hun har brukt rundt halvtimen per stykk, og at det har gått med nærmere 50 timer foran symaskina. Nylig kom hun hjem fra et tomåneders utenlandsopphold, så oppdraget har vært et kjærkomment gjøremål i karantenetiden.

Det var enhetsleder for bo og aktivitet, Kjersti Stenvig, som kontaktet sin tidligere ansatte for å høre om hun ville ta på seg dette oppdraget. Krogstad har jobbet i denne enheten i drøye 20 år, og tar fortsatt på seg enkelte vakter ved behov.

Venner seg på smittevernutstyr

Enhetsleder Stenvig forteller at de fikk ideen da en del ansatte var bekymret for at de dro med seg smitte på jobb, hvis de var småforkjølte og snufsete.

I tillegg er det uvant for beboerne at folk har på seg smittevernutstyr. Dermed blir dette en måte for dem å bli kjent med at folk bruker slikt utstyr. De prøver også ut visir, så de skal bli vant med det.

Stenvig understreker at dette ikke er munnbind som skal brukes i smittesituasjoner, men kun hvis ansatte eller beboere er litt snufsete.